Trolli internetului

Sunt sigur ca ati auzit de trolleri, sau a trolling pe internet, aceia fiind niste oameni care le place sa creeze discutii fara nici un sense, doar pentru a ajunge la un conflict. In anii trecuti am invatat ca a arunca insulte catre oameni si incitand oamenii in a se certa in comentarii online la diferite, asa numiti trolli de internet au un efect polarizant catre audienta ducand la politizare.

Acestori trolli le-a fost studiata personalitatea de Erin Buckels de la Universitatea din Manitoba si de doi colegi ai sai, vrand sa demonstreze daca oamenii care fac trolling sunt caracterizati de trasaturi de personalitate cazuti in machiavellianism, narcisisim, psihopatie si sadism.
Studiile au gasit corelatii intre aceste trasaturi si trollling si timpul petrecut de un individ pe zi pentru a comenta pe internet.

Dupa niste sondaje de opinie in care au fost intrebati ce le place mai mult, in care se ofereau 5 optiuni, sa-si faca noi prieteni, sa vorbeasca pe internet, sa poarte discutii care sunt importante, sa faca trolling sau altele. Dupa acest sondaj s-a descoperit ca majoritatea oamenilor nu comenteaza pe internet, asa ca trolli sunt o minoritate din comentatorii online, si o minoritate mai mica intre utizilatorii de internet.

Cercetatorii au elaborat studii multiple, folosind mostre de pe Amazon Mechanical Turk, dar si a studentilor, incercand sa intelegea de ce comportandu-te asa pe internet atraga un astfel de tip de personalitate numit si Dark Tetrad. In mare, autorii au descoperit ca relatia dintre sadism si trolling este cea mai puterinca, si ca intradevar oamenilor sadici le place sa creze conflicte, bucurandu-se de raul altora si facand internetul locul lor de joaca.

Aceste studii nu sunt neaparat adevarate, dar demonstreaza ca Trolli internetului sunt intradevar niste oameni oribili. Eu, unul nu prea agreez astfel de oameni pe internet, dar nu avem ce face, cel putin ar trebui sa nu le dam satisfactia de a intra in conflict cu ei.

Comentarii