"The Suffocation of Marriage" si secretele mariajului fericit

Eli Finkel a publicat volumul "The Suffocation of Marriage" unde explica intr-o altfel de varianta care ar fi solutia pentru un mariaj bun. Surprinzator si total aparte fata de ceea ce unii credeau totul se refera la un mic secret: o relatie non-monogama.

Secretul fericirii in doi este relatia in 3?

Finkel afirma ca secretul unei casnicii fericite consta in relatia non-monogama, o chestiune de comun acord care sa tina cont ca ambii parteneri sa fie usor mai liberi. Asta aminteste de "Hall Pass", filmul care spune povestea celor care reusesc sa isi dobandeasca statutul de libertin. Desi in cele din urma isi dau seama ca totul este gresit poate ca tocmai experienta in sine ajuta la mentinerea relatiei. Abia cand pierzi ceva iti dai seama ce ai avut.

Aceeasi publicatie arata ca pretentiile sunt mari in ceea ce priveste partenerul si mai ales pentru ca timpul petrecut impreuna este tot mai putin intervin problemele. Desi nu se arata ca un sfat clar ca ar trebui sa inselam pentru a avea o casnicie fericita se sugereaza ca acesta ar putea sa fie secretul. Pentru ca partenerul se prea poate sa fie un sprijin real pe multe planuri insa sa nu fie implinirea totala.

Pana la urma secretul unei casnicii fericite nu exista cum nu exista o reteta perfecta si concreta pentru nimic in viata. Unii ar spune ca trebuie echilibru, compatibilitate, ca unul sa fie mai acid insa partenerul sa fie mai calm spre exemplu. Unii cred ca trebuie sa inchizi ochii si sa nu dai importanta oricarui aspect. Oricum ar fi casnicia te reprezinta. e greu sa admiti un esec insa este mai trist sa continui intr-o casnicie care de fapt nu mai exista decat de fatada. Cu toate acestea "The Suffocation of Marriage" este controversata in idei si total surprinzatoare.



Comentarii