Telefonul mobil, cel mai bun prieten insa nu si cand dormi

Telefonul mobil este indispensabil pentru marea majoritate. Pentru ca detinem informatii in el, amintiri insa dincolo de partea sentimentala pui pret si pe valoarea sa concreta cand te ajuta sa navighezi pe internet, sa citesti mail-urile, sa rezolvi lucruri. Oricat de mult te ajuta in egala masura iti aduce si o oarecare dependenta insa marea problema apare cand vine vorba de somn; stiai ca nu este bine sa dormi cu telefonul langa tine?

Telefonul mobil pe timpul noptii, prietenul ispititor

Stiai ca a te trezi din somn si din obisnuinta de a butona telefonul iti vei intrerupe somnul ca si cand ai bea o ceasca de cafea? Cel putin asta spun cercetatorii care afirma este ca este mai mult decat tentant ca de la o simpla privire la telefon sa vezi cat este ceasul spre exemplu sa ajungi sa iti verifici contul de pe o platforma de socializare si sa continui navigarea pe internet. Asadar telefonul ajunge sa fie o sursa pentru insomnie. Mai mult decat atat se pare ca stresul este printre cauzele ce ii fac pe tinerii din ziua de astazi sa uite de somn si sa nu se odihneasca. 

Si chiar daca suna banal luminita albastra specifica telefoanelor activeaza creierul, receptorii acestuia pentru a te tine treaz. Si cercetatorii spun ca daca folosim telefonul sau tableta cu 2 ore inainte sa dormim cel mai probabil ne va lua mai mult timp sa adormim. Este clar, in dormitor nu e loc de astfel de gadget-uri, asta daca iti doresti un somn linistit. 

Sau poate ca totul tine de ritmul deja obositor al celor care devin dependenti de telefon. Daca ora de ora esti conectat la el si cu el pe timpul noptii nu prea poti lua pauza. 

Comentarii