Cum sa-ti aperi decizia de a nu avea copii

Copiii pot fi o sursa de fericire pentru orice familie. Poate fi foarte greu de acceptat pentru familia ta, faptul ca nu doresti sa ai nici un copil iar pentru aceasta ar putea fi o multitudine de motive. Ai putea sa te simti foarte aiurea cand parintii sau socrii continua sa va intrebe: "Cand o sa vedem nepotei?" sau "Sunteti casatoriti de 5 ani. Ce mai asteptati?". Sa pastrezi o oarecare compasiune pentru familia ta si in acelasi timp sa ramai ferma pe pozitie poate fi destul de greu dar poate ca sfaturile de mai jos te vor ajuta.

1. Adu-ti aminte de faptul ca familia ta te iubeste. Chiar daca par cicalitori, sa stii ca nu fac asta decat pentru ca te iubesc si isi doresc ce-i mai bun pentru tine. Tinand aceasta in minte, te scutesti de riscul de a innebuni la intrebarile repetate.

2.Fii ferma. Daca nu vrei fii nevoita sa auzi aceeasi intrebare 25 de ani de acum incolo, trebuie sa fii ferma in legatura cu decizia ta. Daca esti maritata, vorbeste cu sotul sa adopte aceeasi pozitie ferma ca a ta (puneti poveste in ordine si ramaneti la ea). Ezitand sa raspunzi si amanand, doar dai sperante familiei ca intr-o zi vei avea un copil. Alege un raspuns direct: "Stiu ca nu veti fi deacord sau nu veti intelege insa am luat decizia de a nu avea copii. Daca ne razgandim, o sa va anuntam."

3.Ofera-le un motiv doar daca vrei. Motivele pentru decizia ta sunt doar ale tale. Nu esti obligata sa dai nici o explicatie daca nu te simti confortabil sa faci asta. Pur si simplu, daca nu vrei sa le spui, nu o faci.

4.Lasa-i totusi sa fie suparati sau dezamagiti. Oricare ar fi motivele pentru care nu vrei sa ai copii, trebuie sa intelegi si familia care spera sa-ti tina in brate copiii inca de cand tu insuti erai doar un copil. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa ai un copil doar de dragul lor.

5.Aminteste-le ca decizia de a avea un copil trebuie sa fie de comun acord intr-un cuplu. Daca unul din soti nu vrea un copil, situatia trebuie sa ramana asa. Nu trebuie sa ai un copil decat daca iti doresti si tu si sotul tau unul.

6.Ofera atentie oricaror sugestii. Nu trebuie ca mereu sa-i asculti cum incearca sa te convinga insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i asculti deloc. Chiar daca esti ferma pe pozitie, ia in consideratie sugestiile si lasa-i sa incerce sa te convinga. Totusi, nu le da sperante ca le vei asculta sugestiile, din nou, pentru a nu le oferi sperante desarte.

Comentarii