Ce nu stiai despre moarte

Pe cat de sumbru pe atat de real trecerea in nefiinta face parte din cursul firesc al vietii. Ne nastem deja datori cu o moarte, venim deja pe aceasta lume cu o responsabilitate in spate. Nu va sti nimeni cand vine insa cert este ca ajungem la acest punct in viata. Despre moarte nu ne dorim sa vorbim insa ca o curiozitate despre asta stiai ca:


  • Ritualul de inmormantare dateaza de 350 de mii de ani in urma? Desi multi condamna ca de pe urma acestor obiceiuri preotii devin mai bogati, desi multi nu cred in necesitatea acestui pas si daca o fac pentru cei dragi o fac mai mult din ideea ca asa trebuie. Si totusi acest ritual nu este de azi de maine si iata ca traditia merge mai departe. 
  • Ce se intampla dupa moarte? Unii spun ca ne asteapta o alta viata. Pana atunci insa acele enzime care in timpul vietii ne ajuta sa descompunem mancarea ne vor consuma la propriu organismul. 
  • Stangacii sunt persoane aparte si asta nu numai pentru ca au un alt obicei de scriere. Concret acestia mor mai devreme decat dreptacii, cu o diferenta de 3 ani conform specialistilor. 
  • Ultimul simt ce se pierde inainte de moarte este auzul. De aceea cand vezi in filme ca pe patul de moarte unii se confeseaza nu este doar o scena melodramatica ci pana la urma tine de faptul ca persoana in cauza inca aude desi nu reactioneaza. 
  • Stiai ca la fiecare 40 de secunde cineva se sinucide? Si la fiecare 90 de secunde o femeie moare in travaliu sau aducand pe lume un copil. 

Comentarii