Tipuri de penalizari si cum le prioritizezi

Orice campanie SEO trebuie sa aiba in vedere mai intai de toate starea unui site. Este usor sa citesti despre SEO si tot ce implica asta insa este mai greu sa pui in practica. Si mai ales cand vine vorba de penalizari primite de la Google lucrurile se complica. Iata cateva referinte ce iti vor fi de ajutor:

In primul rand trebuie sa identifici de ce si ce s-a intamplat pentru ca mai apoi sa treci la actiuni concrete, la partea de "cum" rezolvi. In functie de asta iti vei stabili care sunt prioritatile.

Asa cum probabil stii este absolut necesar sa rezolvi orice tip de penalizare primita pana cand vei trece la actiunea SEO. De fapt orice plan SEO nu va avea impact pe un site ce a primit o penalizare. Si daca nu se rezolva la timp o penalizare poate duce la altele, chiar si mai greu de suportat si de rezolvat.

Penalizarile manuale. Acestea determina schimbari ce fac sa se piarda din stagiul unui clasament. Si daca te intrebi cum vei descoperi asta pur si simplu cauta un site dupa brand-ul sau. Daca nu se gaseste in motoarele de cautare este mai mult decat sigur ca respectivul site a fost penalizat. Reversul cazului inseamna sa faci o cerere de reconsiderare pe aceasta tema, in prealabil sa analizezi cazul si sa rezolvi ceea ce reprezinta motivul pentru care un site a fost penalizat.

Penalizarile algoritmice. Acestea sunt de asemenea o prioritate, cu diferenta ca in astfel de cazuri exista o mai mica severitate. In mod concret penalizarile de acest gen nu vor afecta rank-ul paginii tale insa  se va observa scaderea in traficul cautarilor organice.

Important este sa se faca o diferenta intre penalizarile algoritmice si schimbarile impuse de Google. Penalizarea apare in momentul in care se constata ca un site a incalcat principiile, regulile impuse de marele Google, ceea ce duce la o subclasare in motorul de cautare decat in mod normal. De indata ce aceste lucruri se rezolva site-ul se va clasa bine din nou. Ori cand vine vorba de o schimbare de la Google nu se mai poate recastiga traficul pierdut.

Comentarii