Iarna da batai de cap soferilor

In timp ce adultii se gandesc la cheltuieli cand vine iarna cei mici au in cap doar distractia ce va urma la sanius. Soferii au si ei interese majore caci o data cu venirea iernii masina are nevoie de atentie speciala. Pe langa cauciucurile de iarna ce trebuie sa le ai deja intervin ceva masuri de precautie pentru a nu fi luat prin surprindere indiferent de vreme.

Pregateste-ti masina pentru iarna

In primul rand testeaza bateria. Iarna este un inamic pentru ca ajungi sa soliciti si sa consumi bateria de pana la 2 ori mai repede decat in sezonul cald. Asta face ca jumatate din ea sa se consume vazand cu ochii. Si ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ramai fara ea in plin drum. Important este sa ai in vedere daca bateria este mai veche de 3 ani si daca contactele sunt uzate.

Pasul doi este legat de spray-urile speciale anti-inghet, din silicon. Ai grija atat de incuietori cat si de chederele masinii pentru a evita ca acestea sa se lipeasca de la inghet. Totodata stergatoarele trebuiesc inlocuite unde este cazul si lichidul de parbriz trebuie ales in functie de necesitati.

Verifica frana de mana. Pentru ca indicatia este de a folosi frana de mana pe inghet risti sa nu poti sa faci asta de vreme ce cablul sau va ingheta. Verifica din timp aceste posibilitati.

Cu presiunea din roti verificata pentru o aderenta mai buna, motorina de iarna sau aditivi anti-inghet pentru masinile pe benzina lista continua cu necesarul unei truse de urgenta. Departe de cea pe care prin lege orice sofer ar trebui sa o aiba este vorba de o trusa ce include lanturi si nisip, o lopata si racleta si spray-urile speciale anit-inghet.

Comentarii