Cauza de incapacitate care afecteaza din ce in ce mai mult

Nu mai este o miarare sau o necunoscuta faptul ca depresia loveste din ce in ce mai des. Este printre bolile secolului modern. Clasata ca fiind a doua cauza de incapacitate de munca dupa durerile de spate nu este deloc de neglijat modul in care se manifesta si modalitatile de preventie sau de tratament in fazele incipiente.

Depresia clinica variaza in functie de anumite aspecte si tine si de regiune. Astfel ca se inregistreaza cote mai ridicate ale celor care sunt diagnosticati cu depresie in Afganistan, iar la polul opus se situeaza Japonia. Asta pentru ca exista o stransa legatura intre cat de dezvoltata este o tara, venitul, starea financiara si declansarea depresiei. De cele mai multe ori am avea impresia ca neajunsurile sunt cele care sa duca la frustrare si mai departe la dezvoltarea depresiei. Insa nu numai acest lucru conteaza. Pur si simplu stresul este cel care favorizeaza un astfel de cadru, ceea ce in ultimul timp si in societatea actuala este la ordinea de zi.

Mai mult decat atat, cercetatorii de la Departamentul pentru Sanatate Mintala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sustin ca o mica parte din cei care primesc un astfel de diagnostic sunt tratati. De fapt nu exista un interes pentru a se cerceta cauzele, se ignora destul de des si cum nu este exclus ca pe langa incapacitatea de munca sa fie si o tentativa de suicid se ajunge intr-un punct fatal.

Depresia afecteaza pe plan global. Situatia este una trista in toata lumea. Constientizarea acestui fapt trebuie sa fie in prima faza o metode de protectie oarecum. Greu de crezut insa depresia te poate tine la pat, te poate indeparta total de cei din jur, te poate aduce in stagiul de incapacitate.

Comentarii