Daca la inceput cafeaua era sub forma ei simpla si clasica in timp a cunoscut nu numai imbunatatiri insa si schimbari. Cappuccino spre exemplu este un produs derivat. Vei fi insa surprins sa afli ce inseamna de fapt. Practic acesta contine cafea ca baza, spuma de lapte si lapte. Aceste ultime doua ingredinte vor face produsul mai slab, de aceea are si popularitate in randul consumatorilor.
Insa numele sau nu are legatura cu ce este de fapt. De la cafea cu lapte si pana la calugari este o mare diferenta. Asta pentru ca etimologia cuvantului "cappuccino" arata originea sa: diminutiv al cuvantului italian "cappuccio" si anume acopermantul capului, gluga calugarilor ce facea parte din ordinul capucinilor. Maro, despre asta este vorba. Insa in egala masura ar putea avea legatura si cu ideea de a acoperi si a mentine caldura. Caci spuma de lapte ce domneste deasupra este menita nu numai sa faca produsul atragator, delicios de asemenea insa pastreaza cu pelicula sa caldura bauturii si asta pentru mai mult timp, impedicand eliberarea acesteia rapid.
Mai mult decat atat, cappuccino apare abia dupa ce apar si primele expressoare cu pistoane si mai apoi cu pompa. Se pare ca in jurul secolului XVII deja se cocheta cu ideea de a servi cafeaua cu lapte cald asa cum si ceaiul negru se servea de altfel. Gaggia este numele de care se leaga primele expressoare si totodata preparea cappuccinului cu spuma sa inconfundabila. Desi multi cred ca este pe acceasi lungime de unda cu caffee latte. Totusi cappuccino contine mult mai putin lapte si in plus are spuma de lapte. Servit in cesti de portelan. Asta este regula insa in zilele noastre am pastrat doar ideea de alternativa la o simpla cafea.
Insa numele sau nu are legatura cu ce este de fapt. De la cafea cu lapte si pana la calugari este o mare diferenta. Asta pentru ca etimologia cuvantului "cappuccino" arata originea sa: diminutiv al cuvantului italian "cappuccio" si anume acopermantul capului, gluga calugarilor ce facea parte din ordinul capucinilor. Maro, despre asta este vorba. Insa in egala masura ar putea avea legatura si cu ideea de a acoperi si a mentine caldura. Caci spuma de lapte ce domneste deasupra este menita nu numai sa faca produsul atragator, delicios de asemenea insa pastreaza cu pelicula sa caldura bauturii si asta pentru mai mult timp, impedicand eliberarea acesteia rapid.
Mai mult decat atat, cappuccino apare abia dupa ce apar si primele expressoare cu pistoane si mai apoi cu pompa. Se pare ca in jurul secolului XVII deja se cocheta cu ideea de a servi cafeaua cu lapte cald asa cum si ceaiul negru se servea de altfel. Gaggia este numele de care se leaga primele expressoare si totodata preparea cappuccinului cu spuma sa inconfundabila. Desi multi cred ca este pe acceasi lungime de unda cu caffee latte. Totusi cappuccino contine mult mai putin lapte si in plus are spuma de lapte. Servit in cesti de portelan. Asta este regula insa in zilele noastre am pastrat doar ideea de alternativa la o simpla cafea.
Comentarii