Noile recorduri- pe cat de ciudate pe atat de interesante


Cartea Recordurilor sau Guinness Book asa cum se numeste vine si in editia 2014 cu recorduri la fel de surprinzatoare ca si pana acum. Varietatea de recorduri vine inca o data sa demonstreze ca acolo  unde este vointa se pot intampla lucruri de admirat. Intr-o oarecare masura acestea sunt si ciudate insa cert este ca nu este atat de usor sa ajungi in paginile acestei carti. Iata doar cateva din recordurile ce se inregistreaza in listele din 2014:

  • Catelul acrobat. Ai crede ca activeaza la un circ insa nu este asa. Nici macar nue ste de rasa pura; catelul de 4 ani a reusit recordul de a merge pe o coarda lunga de 3,5 metri in doar 18 secunde si 22 de sutimi. Nu este numai posibilitatea in sine ci si rapiditatea de a face asta. 
  • Sa faci podul. Ce poate fi atat de greu? Se invata inca de la scoala si nu vine cu nimic spectaculos. Insa cand reusesti sa mergi astfel lucrurile se schimba. O anglo-filipineza a facut asta si a parcurs o distanta de 20 de metri in acest mod, in doar 10 secunde. 
  • Un britanic de 33 de ani a ajuns in aceeasi carte a recordurilor cu mareata sa colectie cu aspiratoare. Primul a fost primit cadou inca de la 8 ani si in total detine 322 de aspiratoare din toate vremurile. 
  • La capitolul animale se remarca si o capra care nu este ca celelalte. Aceasta a parcurs 36 de metri stand in perfect echilibru pe o placa de skateboard timp de 25 de secunde. 
  • Julia Plecher din Germania si-a demonstrat abilitatile sale feminine caci a alergat 100 de metri in 14 secunde si 531 de miimi. Asta  nu este poate un record absolut insa purta rochie de seara si tocuri. Avand in vedere ca unele nici macar nu au echilibru pentru a merge pe tocuri sa alergi astfel este clar o reusita de admirat. 

Recorduri menite sa starneasca curiosul a ceea ce limita umana este.

Comentarii