Cei mai fericiti din lume

Cand ti se implineste un vis, cand iti atingi scopul a ceea ce doreai, cand efortul muncii este vizibil spui ca esti cel mai fericit din lume. O expresie care sa demonstreze ca ai atins cel mai inalt grad de satisfactie de pana acum. O chestiune relativa intre oameni un sondaj realizat in randul tarilor arata ca cei mai fericiti sunt cei din nordul Europei.

Danemarca, Norvegia, Elvetia, Olanda si Suedia. Acestea sunt tarile unde oamenii sunt cei mai fericiti. La polul total opus caci incheie acest top sunt tarile din Africa, incepand cu  Rwanda, Burundi, Republica Centrafricana si continuand cu Benin si Togo. De la nivelul de trai, multumirea fata de ceea ce au care sa fie criteriile pentru care o tara se clasifica intr-un astfel de top? Specialistii spun ca totul variaza caci fericirea este interpretata de unii a fi legata de locul de munca, de altii corelata cu viata de familie. Insa punctul total si ceea ce s-a dorit a se scoate in evidenta este starea psihica, confortul, satisfactia din acest punct de vedere. De aceea se recomanda ca investitia in sistemul sanitar care sa puna accent pe tulburarile mentale reprezinta un punct de interes pentru a creste rata de fericire in randul oamenilor. 

In timp de in unele tari s-a constatat cresteri semnificative in ceea ce priveste parerea populatiei in raport cu fericirea, tari precum Angola, Zimbabwe si Albania, Romania se afla pe locul 90. Media in Romania este de 5,03. 

Acest raport a fost efectuat in 2011 si 2012 si a intentionat sa arate care este parerea in ceea ce priveste nivelul de trai si lumea. In timp ce pentru unele tari lumea a devenit mai buna in ultimii 5 ani in alte parti lucrurile se schimba din cauza problemelor legate de sistemul politic.


Comentarii