Nimic nu se pierde

Daca esti tipul uitic atunci tehnologia va lucra in numele tau. Pana acum auzeam de diverse metode care sa imbunatateasca calitatea vietii si care sa aduca un plus in modul in care gestionam timpul. Suna si hilar ca uitam sa ne cumparam lenjerie intima sau sosete si exista in acest domeniu o oportunitate de afacere, abonamente pentru aceste lucruri. Insa mai mult decat atat acum nici macar lucrurile pierdute nu mai sunt o problema.

De cate ori ai uitat unde ai pus cheile si ti-a trebuie ceva timp sa rascolesti casa pentru asta? Acum o aplicatie inteligenta te poate salva. Aplicatia in cauza se numeste "Find my stuff" si se bazeaza pe un sistem de preventie a lucrurilor pe care le pierzi. Asta pentru ca ajutandu-se de un cod de bare, de o eticheta lucrurile personale pe care le vei stoca ca o baza de date in telefon vor fi mai usor de gasit. Se transmite un semnal care va actiona in toata casa. Sunt minireceivere atasate obiectelor ce vor transmite la sursa, telefonului, locatia exacta.

O astfel de aplicatie te va costa in jurul sumei de 40 de euro. Putin sau nu conteaza pana la urma stilul de viata pe care il ai pentru a opta pentru un astfel de ajutor. Sa inlocuiesti o cheie nu este atat de usor spre exemplu de aceea suma este una modica in comparatie cu complexitatea cazului cand vei pierde ceva.

Se pare ca in ultimul timp tehnologia ajuta din ce in ce mai mult si daca memoria prea putin ajuta ai o baza reala. Asta pentru ca o data cu astfel de inventii creste nivelul de viata insa si stilul de viata; devenim din ce in ce mai presati de timp, cu deadline-uri, intr-o fuga permanenta. Preocupati cu mult mai multe si in egala masura prea putin atenti la detalii. Si totusi, nimic nu este pierdut.


Comentarii