Hipoglicemia cetonica

Hipoglicemia cetonica este o afectiune in care nivelurile de zahar din sange scad sub limitele normale in urma unei perioade in care nu s-a consumat hrana. Aceasta afectiune este cel mai des intalnita la copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani.

Hipoglicemia cetonica este caracterizata de combinarea hipoglicemiei cauzate de privarea organismului de hrana pentru o perioada de timp, cu cetogeneza, un proces prin care ficatul descompune lipidele, rezultand ca produsi secundari, corpii cetonici. Hipoglicemia cetonica, cunoscuta si ca "infometarea accelerata" este o afectiune idiopatica. Cu alte cuvinte, cauzele producerii acesteia nu sunt cunoscute cu siguranta. In esenta, copii care sufera de aceasta afectiune dispun de o toleranta foarte redusa la infometare.

Hipoglicemia cetonica este foarte intalnita la copii care s-au nascut prematur sau la copii care s-au nascut mici pentru varsta rol gestationala si au asadar un index de masa foarte scazut. Asadar, se crede ca o masa musculara redusa ar putea fi motivul din spatele unei productii suficiente de glucoza sau glocogeneza de catre ficat, ceea ce poate duce la hipoglicemie. Cea mai buna metoda prin care sa ajuti copilul tau sa scape de o asemenea afectiune odata ce a fost diagnosticat cu hipoglicemie cetonica, este sa fii foarte atent la cate mese ar trebui sa consume zilnic. Pe scurt, trebuie sa manance cat mai des. Nu trebuie sa manance neaparat mult, insa este foarte important ca acesta sa manance cat mai des, pentru a nu priva pentru o perioada indelungata organismul de hrana.

Pe langa un regim alimentar bazat pe mese cat mai dese, trebuie sa pastrezi in minte mereu ideea ca un copil are nevoie de un regim alimentar foarte bogat in nutrienti, proteine, vitamine si minerale. Daca vei tine cont de toti acesti factori, vei putea sa ii fi foarte de ajutor copilului tau si sa eviti o dezvoltare ulterioara a hipoglicemiei cetonice.







Comentarii