Retelele de socializare si promovarea pe internet

Esti interesat de promovarea cu adevarat a afacerii tale pe internet? Vrei sa atragi cat mai multi clienti si sa-ti intaresti considerabil imaginea firmei tale? Banuiesc ca stii deja cu ce se mananca promovarea pe internet, insa iti voi dezvalui un secret. Promovarea in lumea social media este unul dintre cele mai importante tipuri de promovare pe internet, iar in continuare iti voi explica ce trebuie sa faci daca vrei sa ai succes in lumea retelelor de socializare.

Vorbeste, asculta, actioneaza. Social media inseamna relationare si se bazeaza mai mult pe conversatii decat oricare alt lucru. Invata sa asculti, nu doar sa vorbesti despre tine si despre afacerea ta. Daca nu vei discuta cu potentialii tai clienti, furnizandu-le mereu raspunsuri la intrebarile pe care ti le vor adresa, vei ajunge in final sa-i pierzi. Orice persoana vrea sa fie ascultata, iar daca este ascultata, va asculta si ea la randul ei propunerea ta legata de afacerea pe care o intreprinzi. Daca vei fi mereu preocupat doar de a posta update-uri si articole noi, fara sa discuti in sensul propriu cu clientii, vei ajunge in punctul in care vei concluziona ca promovarea prin intermediul retelelor sociale nu este avantajoasa, ceea ce nu este adevarat, daca stii cum sa o faci.

O alta problema pe care trebuie sa o iei in calcul, este aceea ca trebuie sa-ti faci un branding consistent pe cat mai multe retele de socializare. Prin branding "consistent" ma refer la faptul ca mesajul pe care il transmiti de pe pagina ta oficiala, sa fie identic cu mesajele transmise de pe paginile "surogat" ale retelelor de socializare. Mesajul trebuie sa fie puternic si clar. Un mesaj vag va induce ideea neseriozitatii afacerii tale. Asa ca, ia foarte serios in calcul acest sfat. Nu fa omisiuni, in lumea promovarii pe internet trebuie sa fii cat mai perfectionist.


Comentarii