Campanie impotriva secretarelor

A devenit deja o idee clasica sa iti inseli nevasta cu secretara. O vedem in filme, o stim de cand lumea si tot in numele clasicului secretara este acea domnita draguta si cocheta care parca iti fura mintile. Tentatia este sub nas la orice moment al zilei si cu gandul ca ce se intampla in birou ramane secret in lumea profesionala se pare insa ca totul devine deranjant moral.

Gorontala este cazul orasului cu cel mai bun exemplu a incercarii de a preveni, de a stopa inselatul. Ceea ce s-a impus este concedierea secretarelor si inlocuirea acestora cu barbati sau dupa caz cu femei in varsta care nu se mai dovedesc atragatoare. Decizia este insa de natura sa sprijine institutia casatoriei si sa limiteze rata celor care isi insala sotiile.

De ce aceasta decizie? Pentru ca in diferite randuri au fost plangeri ce au vizat secretarele, frumos surprinse cu prafumuri si cadouri scumpe din calatorii pe cand nevestele devin din ce in ce mai neglijate. O astfel de decizie insa vine ca o mustrare orala si fara posibilitati de obliga liderii guvernamentali in a face asa cum se doreste; pana la urma este vorba de libera alegere si exprimare de optiune. Desi cam "bate la ochi" caci 50 de sefi au ales secretare tinere se pare ca este un trend.

O astfel de decizie nu este singura care surprinde in zona. Cu aceleasi motive, din dorinta de a preveni inselatul, in urma cu un an se dispunea ca fiecare functionar public casatorit sa fie de acord in a i se trasfera salariul in contul sotiei asta pentru ca de vreme ce isi permite financiar inselatul este o tentatie mai mare.

Pana la urma a insela este o chestiune morala si care tine de oportunitate; in ritmul acesta secretarele ar putea fi inlocuite complet de cele digitale pentru a se inlatura 100% tentatia de a filtra sau chiar de a face mai mult cu secretara.

Comentarii