Supraveghere intensa, si pentru profesori


Cum bacalaureatul este o problema de securitate an de an se pare ca introducerea camerelor de supraveghere nu reprezinta singura salvare. Cine a spus ca romanul nu se adapteaza conditiilor si nu este inventiv? In acest sens a aparut si metoda care sa contracareze ceea ce reprezinta maximul de supraveghere si anume ajutorul poate nesperat din partea profesorilor.

Si pentru ca se doreste ca macar acest prim examen de aptitudini sa reflecte exact ceea ce elevii au invatat in decurs de 4 ani de liceu se anunta ca supravegherea cu camere video va viza si profesorii pentru a evita o eventuala tentatie din partea acestora. Cum ar putea un profesor sa riste? Ar putea sa coste intreaga cariera. Insa cu gandul la un castig care face diferenta in salarizare o mica atentie asa cum este de multe ori spus va tenta fara doar si poate.

Ideea este ca supravegherea sa se realizeze in asa fel incat sub o forma subtila de a scrie pe tabla profesorii sa nu scrie pe table rezolvarea subiectelor. Devine bacalaureatul o forma de comunicare prin semne, voit sau nu. Elevii au uitat de mult ce inseamna decenta, au uitat acea strictete a scolii astfel ca incercandu-si norocul nu este o problema majora daca rezultatul nu este unul favorabil. Si cu un cerc vicios ajungem in punctul in care sa constientizam ca de-a lungul timpului a trece clasa s-a transformat intr-o forma de sponsorizare si ajutor din partea celor de la catedra.


De ce atata zarva cand de fapt si interesul elevilor este scazut? Sa nu uitam ca pana la urma este prima forma de specializare pentru viitor. Facultatea este de mult ceea ce multi nu mai sunt interesati de ceva vreme ori in cazul in care se poate ca spaga sa ajute ajung la facultate agramati si dezinteresati de ceea ce reprezinta viitorul. Suna sumbru si trist insa asta este realitatea.  

Comentarii