Culmea bogatiei

Atunci cand banii nu sunt o problema opulenta este cuvantul de baza pentru tot ceea ce faci. Pana la urma se reflecta nivelul tau de trai, de faptul ca iti permiti spre deosebiire de altii . Luxul iti ia ochii si cum sa iti refuzi placerea cand se poate? Privind din exterior invidia isi face loc insa daca ai fi tu in locul celui care a vazut atat de multe, a facut atat de multe incat numai creativitatea il mai poate scoate din banal, nu crezi ca ai fi pe aceeasi lungime de unda?

Un exemplu edificator in acest sens este cel al unui print saudit. Fahd al-Saud a sarbatorit mandria diplomei universitare recent obtinute. Si cum ocazia era una unica, speciala si pentru ca 10% din actiunile parcului de distractii Disneyland  sunt detinute de acesta cum avea sa sarbatoreasca daca nu alegand aceasta locatie si totul la un inalt nivel de lux.

Cu 60 de persoane ca si invitati grupul printului saudit a petrecut 2 zile de rasfat total. Parcul a fost inchiriat exclusiv in numele sarbatoritului, atat pe anumite sectiuni in timpul zilei cat si atunci cand parcul nu este deschis pentru publicul larg, dimineata si seara inainte de deschidere si dupa inchidere. Insa nu numai ca fiind o petrecere privata aduce senzationalul povestii ci culmea bogatiei. Intr-un timp atat de scurt nota de plata s-a ridicat la nu mai mult sau mai putin de 15 milioane de euro.

Ce a costat atat de mult? Desi pentru cifrele de afaceri raportate la Disneyland nu este o prea mare surpriza in cazul printului justificarea pretului vine din petrecerile exclusiviste cu personaje rare din lumea Disney, cu serviciu se securitate special decat in alte cazuri. Un eveniment organizat cu titlul privat asa cum s-a declarat spune totul. Si ne indoim ca a lipsit mancarea aleasa sau bautura fina.


Comentarii