Robotul barman

Cu lumea tehnologica care isi merita tot efortul de a ne imbunatati viata se pare ca multedin meserii devin inlocuite de roboti. Dar astfel avem un alt nivel de cercetare, de dezvoltare in materie de stiinta, de creare de noi locuri de munca. Un astfel de caz este si cel al robotului barman.

Creat de o echipa de romani, de la Robofun, robotul barman este eficient si rapid si te va onora cu comanda imediat, fara sa mai astepte si bacsis. Nu trebuie sa fii dragut cu el ci doar corect in ceea ce priveste dorinta si placerea ta de a consuma un unumit tip de bautura. Cum anume functioneaza? Robotul barman primeste comanda printr-o aplicatie a telefonului mobil. Este un cod de bare care va fi scanat ca identificare a produsului dorit. Totul este exact, erori nu se produc caci este un amestec de ingrediente.

In Japonia un astfel de robot barman a fost deja adoptat in randul angajatilor si eficienta sa face ca multumirea celor care detin barul sa fie cea de profit. Poate sa munceasca ore bune intr-o zi iar concret poate servi pana la un numar de 4 clienti pe minut. Este angajatul ideal desi este un pic impersonal. Excluzand locatia barmanul are si el o functie in promovarea localului si atunci cand esti intampinat de un robot entuziasmul scade.

Inventia nu este insa una singulara caci de la robotul care face menajul pana la cel prietenos astfel de "creaturi" ocupa un loc de mare interes in aria inventiilor. Cu toate acestea inca nu suntem in punctul in care suntem populati de astfel de roboti in defavorarea angajatilor umani insa in unele domenii se dovedesc a fi mai rapizi. O investitie mare pe moment care se dovedeste buna in timp sau o corelatie directa cu persoane- ce ai alege daca tu ai fi angajatorul?

Comentarii