Reteta secreta si amatori in a o dezvalui

Se stie ca bautura racoritoare, carbogazoasa Coca Cola este una dintre cele mai apreciate si cu o putere in piata de domeniu. Pe cat de gustoasal, pe atat de controversata ca si efect pentru sanatate insa marea dilema de la inceputul succesului este reteta sa.

Au existat de-a lungul timpului tot felul de incercari de a descoperi combinatia potrivita care sa rezulte in acea   bautura insa nu s-a descoperit cu adevarat ceea ce are sa de-a de gol compania. Este de inteles ca secretul lor este cheia succesului si asa cum pana acum nu s-a concretizat sunt putine sanse sa se intample asta. Insa un anticar din Georgia pretinde ca detine ceea ce multi ar dori sa afle.

Povestea lui incepe cu achizitionarea unei case care a apartinut unui fost chimist. Documentul, care dateaza din 1943 conform a ceea ce sustine el ar fi chiar reteta secreta a bauturii. Si cum considera ca detine puterea o va vinde cu suma de 15 milioane de dolari. O suma pe care probabil si-a calculat-o si o sansa pe care crede ca o are insa conform reprezentantilor companiei este nimic altceva decat o alta incercare de a copia reteta insa ceea ce este original este bine pastrat in Atlanta, intr-un seif.

Daca e sa analizam situatia exista mai multe variante: posibilitatea prin diferite metode din lumea moderna care sa faca dintr-un document unul de tip vechi- aparent caci la analize amanuntite sunt detalii care dau de gol. Ori se poate considera ca documentul este unul real pe care anticarul l-a gasit din noroc insa asta certifica clar ca inca din vremuri vechi preocuparea de a gasi reteta secreta a bauturii respective. Este mai presus de toate greu de crezut se poate sa se fi pierdut o copie a retetei originale. In acelasi timp fiind o poveste care dateaza din 1943 se prea poate ca oarecum pana sa se fi realizat succesul si ravna pentru reteta  o copie sa fi fost pastrata si uitata.

Comentarii