Pielea artificiala grabeste vindecarea

In cazurile nefericite cand arsuri sunt produse pe suprafata corpului sau exista o boala a pielii care afecteaza in asa masura incat sa nu mai fie la fel la inceput persoana in cauza ramane cu o trauma insa si cu semnele vizibile a ceea ce s-a intamplat. Chiar daca pielea se regenereaza si se vindeca in timp nu va mai fi la fel. Asta a fost pana acum caci cercetatorii au inventat sau mai precis spus au descoperit "reteta" pielii, creand o alternativa.

Pielea artificiala contine compusi asemnatatori cu pielea naturala insa este creata in laborator. Tesutul este menit sa grabeasca procesul de recuperare si in ceea ce priveste partea de estetica sa vina cu o imbunatatire,  pe termen lung cu semne mai putin vizibile de arsura.

Ce se schimba? Dublul avantaj in ceea ce priveste pielea artificiala este ca pacientul in cauza nu va necesita recoltare a propiei pieli din alta parte. Aceasta era metoda de pana acum. Insa ceea ce se va putea realiza de acum inainte si care va deveni cu siguranta medicina viitorului implica munca de laborator pentru a crea grefa de piele artificiala si operatia in sine de aplicare.

Exista insa controverse in ceea ce priveste nu rezultatul ci metoda in sine. Faza de proiect a fsot depasita caci cercetatorii britanici au testat aceasta idee pe pacienti insa pe voluntatri care nu aveau nevoie neaparat de piele. Astfel ca se asteapta un rezultat al unui pacient in nevoie din acest punct de vedere. Cert e ca in cele 28 de zile de dupa imediata procedura realizata pielea artificiala a dat rezultate uimitoare atat pentru accelerarea procesului de recuperare cat si pentru putina vizibilitate a semenelor de la interventie.

Pana se va ajunge la faza de implementare in medicina clasica de pana acum grefele de piele artificiala raman numai pentru laborator si testari. Se vrea si rapiditate in ceea ce priveste timpul de creare, metode prin care pielea artificiala sa devina repede la dispozitie.

Comentarii