O altfel de arta- graffiti

Captivant mai mult in randul tinerilor, adolescentilor forma de arta graffiti este o altfel de interpretare si exprimare. Sunt de fapt inscriptii caligrafiate de diferite tematici ca si inspiratie. Cu doua forme una agresiva si una admirativa graffiti este o combinatie intre cele doua si la fel impartita in doua cand vine vorba de pareri.

Partea agresiva este de fapt intentia celor care doresc prin crearea de graffiti sa faca nimic altceva decat o forma de vandalism, de a mazgali, de a murdari. Arta stradala este poate si inceputul timid al celor care se initiaza in domeniu. De la scrieri curbate si usor deformate la combinatii de culori aceste sunt doar ceea ce diferentiaza betonul si simplismul blocurilor de partea colorata. Insa adevarata valoare data unui graffiti vine din partea celor care manifesta un simt artisitc, al acelor desene complicate si cu design unic. Practic se schimab panza si hartia cu zonele extinse ale imprejurimilor si natura statica, romantica cu un soi de razvratire, cu un soi de strigat public. Prin intermediul unui graffiti se exprima ca prin orice alt mijloc sentimente, refulari, stari insa in general fata de societate, ura sau dezaprobul fata de cei din jur, fata de lucruri.

Partea mai putin placuta este ca la un moment dat imaginea unui loc, a unui sir de blocuri devine mai vie adevarat insa in planul de urbanism un fapt ce afecteaza imaginea de ansamblu. In plus nu exista o continuitate, o teme comuna pentru ca un astfel de desen sa devina design-ul locului. Si exista si riscul de a fi amendat pentue ca pana la urma se considera a fi o forma de distrugere a locului public. Foarte putine locuri special amenajate pentru doritori de astfel de arta cert este ca un graffiti intr-o forma finala si complexa este o imagine de admirat.

Comentarii