Loverboy

Pericolele din ziua de azi sunt la tot pasul. Unii ar spune ca este ghinion, altii ca este doar destinul insa pana la urma fiecare dintre noi are o vina. Unii pentru ca isi cladesc fericirea si bunastarea pe spatele altora dar mai cu seama pe nefericirea altora si cealalta parte pentru ca intr-o oarecare masura crede in bunele intentii.

Metoda "loverboy" este una destul de des intalanita. Un film in acest sens a fost unul si mai edificator in ceea ce priveste modul de operare. Este de fapt o metoda subtila de a face sclavie moderna, de a face prostitutie. Se apeleaza la factorul psihologic caci initial cel care va avea sa devina fie cel care racoleaza fie cel care vinde tinere in astfel de scopuri se da drept iubit si interesat de casatorie.

Tanar intreprinzator, un barbat model in ceea ce privestea respectarea partii feminine face curte unei domnisoare. Ce poate fi absurd? Nu da nimic de banuit ca ar fi un personaj negativ in toata povestea. Si dupa ce ademenite cu cadouri si promisiuni desarte de casatorie si de viitor se trezesc ca au parte de reprosuri. Cu o presiune psihologica extraordinara, cu familia- pe care daca tanara o are- indepartata tanara este convinsa ca acesta este drumul pe care trebuie sa-l urmeze in numele iubirii si al indeplinirii visurilor in care ea inca crede.

Numita "loverboy" tocmai pentru ca se bazeaza pe ideea de iubire iluzorie dezamagirea este un termen prea putin spus pentru a descrie o astfel de situatie. Cele vizate sunt in special acele tinere cu o situatie de familie nu prea reusita, de la partea financiara la cea de relatii cu familia, tinere din mediul rural. A cui sa fie vina? Lipsa de experienta de viata, lipsa de parinti care sa fie grijulii, destinul...

Povesti triste care chiar daca la un moment dat mai devreme sau mai tarziu se vor termina cu eliberarea victimelor ramane o trauma severa in viata ceor care si-au lasat tineretea in mainile unor "loverboys".

Comentarii