Istoricul unui angajat si infleunta in cariera

Daca pana la un moment dat cartea de munca era "cartea de identitate" a unui angajat de cand totul s-a inregistrat in format electronic informatiile nu sunt pierdute. Daca din varii motive nu vei corespunde cu cerintele angajatorului se poate ca la urmatoarea angajare acest lucru sa se stie. Nerespectarea cuvantului de la a pleca imediat dupa anagajare sau a renunta imediat dupa ce ai primit un post si pana la a pleca fara preaviz sunt situatii care iti pot afecta reputatia.

Angajatorii si-au creat punti de comunicare in vederea informatiilor pe care le pot obtine despre istoricul unui posibil angajat. Pentru ca va conta o persoana de calitate, pentru ca se doreste o persoana competenta si pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste partea de cerinte, pentru ca omul din greseli invata si angajatorii nu vor sa se loveasca de probleme in viitor, motivele sunt diverse si tintesc spre succesul afacerii lor si a unei colaborari fructuoase nu defectuoase. 

Insa pe langa o asa zisa baza de date pe care angajatorii o au sau nu, in orice caz posibilitatea de a cauta istoricul unui anagajat, informatiile online sunt la fel de accesibile si edificatoare in a determina partial potentialul unei persoane in vederea angajarii. De la profilele de pe diferite platforme de socializare si pana la simpla cautare online cei care distribuie, impartasesc detalii despre viata lor pot fi usor verificati. Si cum a imbunatati tehnicile este tot timpul un interes acest lucru poate conta la un interviu. 

Insa in final descoperim ca a fi corect este ceea ce toti ne dorim, insa pe masura in care vom fi tratati in asa mod sa oferim acelasi lucru. Si daca nu exista motive sa ne ingrijoram pentru ceea  ce un fost angajator ar putea transmite ca si informatie nimic din astfel de aspecte nu este ingrijorator. Reputatia este ceea ce ar trebui sa ne preocupe in general nu numai de moment cand vine vorba de partea formala de angajare. 


Comentarii