Iluzii optice captivante

Ai observat pana acum o fotografie care doar la o mult mai atenta privire iti arata faptul ca este ireala? Iluziile optice sunt de cele mai multe ori o alta forma de arta, o imagine aparte care pe cat de interesanta si precis facuta pe atat de intriganta pentru ceea ce prezinta. Intr-o forma explicativa este vorba de o imagine inteleasa gresit, altfel decat este in realitate.

Una din stilurile iluziilor optice o reprezinta desenele pe asfalt care parca au viata. Atat de minutios create si cu atata imaginatie incat ai zice ca pamantul nu mai exista ci locul real al desenului facut. Un artist rus, Nikolaj Arndt, si-a desenat parchetul intr-un stil aparte. Iluzia optica a parchetului prezinta o "gasca" de rechini peste care se trece liber si fara contrangeri. Impresionant de la natura statica, obiectele la personaje care par vii.

O idee traznita, o noua interpretare de arta in aria de iluzii optice a fost realizata ca o pacaleala. Inlocuind podeaua unui lift cu monitoare pentru cei care au intrat in lift ideea ca se va prabusi si vor cadea in gol era imaginea prezentata. Un fapt infricosator pana la un punct dar fara doar si poate ceva original.

Vibratiile vizuale sunt si ele spectaculoase insa destul de obositoare de privit. Pe scurt astfel de imagini sunt realizate cu o astfel de precizie incat sa iasa din tipare si la propriu sa ia viata. Insa cand nu sunt imagini create, desenate pot fi un soi de fotografii cu o coincidenta de unghi. Uneori funny, uneori chiar creativ iti ia ceva timp sa privesti pana sa iti dai seama substratul. Cu cat mai complexe cu atat mai interesante nu se compara cu nimic. Exista talent asta este cert insa valorificat intr-un alt mod in care nu toti ar reusi.


Comentarii