Promovarea turismului romanesc si situatia litoralului

In fiecare an se aud aceleasi povesti despre litoralul romanesc. Unii accepta caci merge si asa altii sunt indignati cum nu se pune un mai mare accent pe ceea ce detinem pentru a promova util. Desi investitii se fac nu este de ajuns pentru ca vecinii nostri bulgari in primul rand sa piarda din clienti  in favoarea noastra.

De ce aleg turistii statiuni din afara tarii? Nu este un lucru de condamnat caci cu totii dorim sa experimentam si altceva, sa descoperim noi locuri. Si la aceasta ecuatie se adauga faptul ca in Romania serviciile turistice lasa de dorit. Sau poate nu ai nimerit unde trebuie. Ce supara de fapt? Caci pana la urma statiunile litoralului romanesc nu sunt abandonate sau atat de condamnate la inchidere, faliment. Este vorba de raportul calitate-pret, la ceea ce nu se prea justifica cand vine vorba de plata.

Cand cauti o locatie modesta ca pret te trezesti intr-un hotel mizer, cu aer comunist si nu numai caci investitii nu s-au mai facut si intreaga imagine lasa de dorit, pe langa ca iti strica vacanta. Plus ca sunt multi care fac publicitate care nu reflecta realitatea astfel turistii s-au trezit in camere mizere fara sa vrea. Ce-i drept daca vrei calitate te costa si intr-o nota comparativa cu alte statiuni ajungi la concluzia ca nu merita, mai ales ca poate ai mai si vizitat statiunile noastre.

Daca pierdem din turistii din Romania care nu sunt atrasi de litoralul romanesc cum atragem turisti straini? Un mic procent exista insa statisticile nu sunt imbucuratoare nici in acest sens. Ramane sa fii activ si nu in graba, sa profiti de pachetele turistice early booking ca sa te alegi cu un pret care ti-l permiti si iti convine pana la urma. Si daca nici romanii nu mai prefera litoralul romanesc exista pesimismul total in viitorul turismului cand vine vorba de litoral.

Comentarii