Nori interiori

Surprinsi in fiecare zi de inventii ai putea crede ca nu exista ceva spectaculos de care sa te miri. De la turismul spatial la inventii de tot soiul iata ca a aduce natura in casa ta este un alt aspect care bate orice limita de imaginatie. Norii interiori sunt pe cat de adorabili pe atat de efemeri. Insa efectul este unul desavarsit.

Un artist olandez, Beranrd Smilde este cel care s-a gandit la asa ceva si a si realizat. Cum anume? Norii de interiori sunt creati printr-un sistem care combina fumul, umiditatea si temperatura dintr-o incapere pentru ca norisorul sa se formeze. Este adevarat ca totul dureaza putin, norul se risipeste in scurt timp insa pentru ceea ce se realizeaza este de un efect uimitor.

Ceea ce a devenit pentru el arta s-a transformat in uimirea de a putea crea asa ceva. Chiar el insusi a spus ca ideea de baza a fost sa fascinatia de a se plimba printro sla de muzeu unde de admirat sa fie doar niste nori pufosi, plutitori.

A si creat o expozitie cu aceasta tematica, in 2010, ceea ce el a denumit a fi "Nimbus". Te intrebi cum e posibil? Desigur ca un album foto stau ca dovada clara a ceea ce acest artist a reusit sa realizeze pentru ce efectul de scurta durata a norilor fac ca totul sa se rezume la cateva clipe spectaculaose. Insa valoroase sa constientizam valoarea artistului.

Inscrisi in lista celor mai bune inventii din 2012 norii interiori au facut furori. Se pare ca nimic nu mai sta in calea geniilor de a crea ceea ce doar natura credeam ca ne ofera. Caci iata cum ochiul artisitc in acest caz s-a combinat in creatie cu partea de cunoastere avansata pentru ca in proportie egala fiecare din ele sa conclucreze pentru un rezultat perfect si de efect.


Comentarii