Mesaj catre functionarii publici

Fie ca vrem sau nu la un moment dat ne lovim de sistem, de nevoia de acte, de disponibilitatea functionarilor publici. Stim ca sunt si ei oameni, cu nevi si pauze de masa insa ajungem dincolo de rabdare cand depindem de timpul lor.

Romanul este invatat sa stea la cozi; o avem in sange, oftam si asteptam, in continuare. Dar pana cand? Atitudinea schimba atitudini astfel ca un zambet chiar daca mai fortat vine ca  rasplata pentru faptul ca nu mia face fata situatiei, volumului de munca ai creat o imensa coada in fata ghiseului tau. Si nu, nu va invatam noi pe voi cum sa va faceti treaba, cum sa fie programul, cat de repede sa rezolvati lucrurile ci un mic efort de bunatate este asteptat.

A lucra cu oameni in sensul de a interactiona mai mult decat a inmana o hartie, un act este greu. Cu fiecare categorie de varsta exista un alt nivel. Dar nu tocmai asta face parte din ceea ce inseamna jobul la care ati aplicat?!

Cu siguranta ca toti la un moment dat ati avut un repros fata de un functionar public. Te uita la el/ea dincolo de birou si te gandesti ca tu ai putea sa te misti mai repede, ai putea sa ii explici ca te grabesti, ai putea sa o/il faci sa inteleaga ca rabdarea ta e la pamant si suavitatea cu care se lucreaza nu este pe gustul tau. Faci abuz de dorinta ta, de nevoia ta?

Cum gasesc majoritatea o rezolvare? Caci pana la urma orice act ai nevoie tot va trebui sa treci din birou in birou, sa astepti de la ghiseu la ghiseu. Mergi la prima ora a diminetii crezand ca inceputul de program aduce mai multa disponibilitate a functionarului public...te inseli cateodata si o luam de la inceput.....

Ce cerem? Un minim de buna dispozitie caci mie macar un zambet imi face bine....



Comentarii