Grija de a cumpara oua proaspete


Venirea Pastelui aduce cu sine grija de tot ceea ce cumperi. Nu este asta de fiecare data? Da, insa acum cand exista si mai mare putere de cumparare pe piata ta gandesti ca din excesul dorintei de a face profit comerciantii vor face abuz de ceea ce ofera spre vanzare. De la traditia de a cumpara carne de miel si pana la oua vrei totul proaspat.

Sunt multi care se aboneaza direct de la producator, de la cei de la tara in care au o mai mare incredere ca produsele vin fara adaos de chimicale, care hranesc puii si gainile cu mancare buna si nu sunt injectati cu diferiti hormoni. Dar nu sunt multi care isi permit luxul acesta daca poate fi spus asa.Sau lipsa timpului si comoditatea face din aceasta varianta una nu prea viabila. 

Cum stii ca ouale pe care le cumperi sunt proaspete? Desigur ca multi se bazeaza pe ideea de a cumpara numai din magazine pentru ca ouale sunt inscriptionate cu data de expirare. Atentie insa asta nu iti garanteaza un termen corect de fiecare data. Un test simplu este sa introduci ouale in apa rece si cele care vor pluti sunt semnul clar ca nu sunt proaspete. Chiar si asa ce poti face mai mult decat o eventuala plangere la Protectia Consumatorilor?

Grija de a fi sigur ca ceea ce cumperi este bun de consum se traduce pentru multi intr-un alt mod. Exista piata acolo unde din nou iti pui sperante ca vei gasi totul proaspat. Pana la urma exista cazuri nefericite in care sa se intample sa te alegi cu ceva de proasta calitate desi ti-ai luat toate masurile de precautie posibile. Ramane totusi nevoia de a te feri de ceea ce e dubios din start.  

Comentarii