Controversata poveste a fast-food-ului


Sa intrebi un medic specialist in nutritie si nu numai despre mancarea de tip fast-food vei primi o parere negativa. Nu este sanatoasa deloc, nu aduce aport de vitamine si ceea organismul are nevoie zilnic sa consume. Si totusi, exista pe piata diferite lanturi de magazine de acest fel, comepetitii in domeniu si consumatori pe scara larga.

Desigur ca mancarea pregatita acasa nu are termen de comparatie, ca desi stii ca nu face tocmai bine organsimului mai ales obsinuinta de a consuma astfel de mancaruri tousi ceva te atrage. Nu mai e vorba de curiozitate caci deja stim ce fel de produse se vand. Insa gustul, mirosul , fragezimea lor la pachet cu cate o jucarie pentru copii, oferte pentru cei mari fac ca pana la urma sa iti indrepti pasii catre astfel de restaurante.

De-a lungul timpului au aparut tot felul de povesti, pareri si discutii pe tema mancarii de tip fast food. Nimic nu s-a schimbat caci continuam sa aducem aport la vanzarile lor. Ce anume te-ar determina sa nu optezi pentru asa ceva? Cel mai recent dintre experimente a fost al unui cumparator care a pastra un hamburger vreme de 14 ani. Te gandesti ca arata oribil si era descompus? De fapt nu prea sau chiar deloc. Chifla si carnea erau intacte. Asta dovedeste inca o data ca in componenta mancarurilor exista compusi care fac astfel de produse sa reziste in timp si bineinteles sa afecteze sanatatea.

Insa iti este asta de usor sa combini viata agitata de munca, de zi cu zi, cu famile cu tot sa nu sari peste mesele principale. Un mic dejun rapid, la pachet, o gustare in drum spre casa…diferitele situtatii ne aduc in fata ghiseului si ne vedem cumparand fast food. Bine sau nu pentru sanatate deliciosul meniu te atrage oricand si chair si sa nu fii un consumator fidel exista acea portita deschisa.

La fel cum se spune despre vestita bautura carbogazoasa ca dauneaza mancarea fast food nu este un meniu pe care sa ne bazam daca sanatatea conteaza pentru noi.  

Comentarii