Sunt buni mugurii de brad?

Cum unii oamenii au tendinta de a exploata tot ceea ce se poate pentru a gasi leacuri pentru toate durerile noastre, acum acestia si-au dat seama ca si mugurii plantelor ne pot fi de folos.
Cercetatorii au constatat ca mugurii au proprietati terapeutice superioare plantelor mature, ca detin o concentratie mai mare de principii active cu cat acestia sunt mai tineri, si totodata ca prezinta un spectru mai larg de actiune decat oricare dintre partile plantei.
Aflandu-ne in luna martie, trebuie sa ne asteptam din moment in moment ca mugurii bradutilor sa apara.
Astfel, cei care se afla in zona de munte, pot sa se pregateasca pentru culegerea de braduti si pentru prepararea de sirop din acestia.
Acest sirop este un adevarat medicament natural foarte eficient, recomandat astenicilor, bolnavilor de plamani, copiilor care nu au pofta de mancare si nu in ultimul rand, persoanelor slabite dupa o boala lunga si grea.

Mugurii bradutilor au un gust dulce-acrisor si sunt foarte aromati. Acestia pot fi pastrati foarte bine la frigider, in pungi de hartie. Puteti astfel sa mestecati zilnic, pe stomacul gol, cu un sfert de ora inainte de a va lua masa, cate cinci, sase muguri pentru reglarea poftei de mancare, dezinfectarea gurii si improspatarea respiratiei. In plus, daca mesteci patru, cinci muguri de brad, la inceputul crizei, scapi de migrena.

Prin urmare, nu va ramane decat sa asteptati ca mugurii de brad sa apara, sa ii culegeti daca va aflati intr-o zona de munte, sau sa ii cumparati de la piete, pentru ca probabil o sa apara, iar apoi sa ii consumati pentru ca e spre binele si sanatatea voastra.

Comentarii