Cum sa va feriti de gripa?


Pentru ca e iarna si pentru ca stiu ca multe persoane sunt lovite de gripa, sau aveti rude in jurul vostru care sufera de gripa, vreau sa va ofer cateva sfaturi cum anume sa nu va contaminati si voi. Pentru ca de obicei ni se zice sa evitam aglomeratiile pentru a nu ne contamina. Dar ce ne facem cu cazurile in care o ruda de-a noastra a racit si trebuie sa o ingrijim? Cum putem face in cazul respectiv pentru a ocoli gripa?
Primul pas este acela de a avea grija permanenta de sistemul vostru imunitar, asta insemnand, mai ales, sa va alimentati corect, echilibrat, cu responsabilitate, cu mancare calda, gatita acasa. 

Totodata, fructele si legumele proaspete, care se gasesc din plin la piata si in supermarket-uri, indiferent de anotimp, nu ar trebui sa va lipseasca in nicio zi. Alimentele sanatoase, bogate in nutrienti necesari pentru o buna functionare a organismului dumneavoastra, intaresc imunitatea si acest lucru inseamna ca puteti fi mai rezistenti  la imbolnaviri. 

In acelasi timp, un somn bun, respectiv cele sapte, opt ore, dormite noaptea are efecte benefice asupra sanatatii dumneavoastra, iar, daca programul va permite, puteti fura si dupa amiaza 15, 20 de minute pentru un pui de somn.

Nu uitati sa va spalati de maini cat de des puteti, cu apa si sapun si clatiti-va bine. Pentru un plus de siguranta, folositi  otetul, un dezinfectant foarte puternic, lucru stiut de putina lume. In plus, otetul ajuta la desfundarea nasului, trece durerea de cap, dezinfecteaza aerul din casa si mirosul lui nu persista. 

Ca sa-i feriti de imbolnavire pe ceilalti membrii din familie, spalati cu grija vasele din care a mancat persoana gripata si apoi clatiti-le cu apa calda in care ati pus o ceasca de otet.

Prin urmare, sper sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor dragi voua.

Comentarii