Goblene

Sunt multe persoane care apreciază arta, şi nu ştiu câţi cunosc faptul că goblenele reprezintă şi ele o formă de arta.

Aveam un prieten care acum câţiva ani facea goblene doar de plăcere. Nu le vindea sau altceva, ci pur şi simplu pentru a trece timpul şi în acelaşi timp să fie şi productiv, realiza goblene. A făcut acest lucru mult timp, iar ceea ce meşteşugea el a început să fie din ce în ce mai frumos. Avea goblene care pur şi simplu meritau toţi banii, având în vedere dimensiunea şi munca depusă.

Acest tip de arta, de a crea goblene este unul mai puţin întâlnit printre români, însă toată lumea o apreciază. Un goblen poate ajunge şi la câteva zeci de milioane (de lei vechi). Având în vedere că este totul făcut manual, înainte de a te apuca de goblene trebuie să fi conştient că acesta necesită mult timp şi multă muncă. Defapt, procesul prin care un goblen se realizeză este foarte migălos. Trebuie să atent la detalii şi să ai o latură creativă dezvoltată. Cel mai important este să îţi doreşti să realizezi lucruri frumoase manual, şi să ai timp disponibil.

Cunosc foarte puţine persoane care au goblene în casele lor deşi, cum am spus mai sus, această formă de artă este apreciată. De ce credeţi că goblenele au o cerere relativ mică în comparaţie cu valoarea lor?

Comentarii