30.000 romani au petrecut in strainatate


Desi n-au facut niciun efort, hotelierii romani tot le-au luat fata strainilor. Concret, 30.000 de oameni au petrecut in strainatate, insa de doua ori mai multi si-au cheltuit banii in statiunile de acasa, mai ales in cele de munte.
Este un semn bun pentru agentii de turism care isi fac planuri marete si pentru scurta vacanta de la inceput de mai.
Cei mai multi dintre romani au ales sa petreaca Pastele in tara. Este vorba despre aproximativ 60.000 de oameni care au ciocnit un ou cu prietenii si familia in statiunile montane de pe Valea Prahovei, Bucovina si Maramures, sau pe litoral.
De doua ori mai putini romani, adica circa 30.000, au petrecut sarbatorile in afara tarii. Cei mai multi s-au dus la bulgari care i-au asteptat, ca de obicei, cu mesele pline. Altii au preferat Grecia si nu putini au fost cei care au ales Israel.
Si cum 1 Mai bate la usa, agentii de turism au iesit deja cu noi oferte.
O domnisoara si-a dorit dintotdeauna sa-si cunoasca idolii din desenele animate. Anul trecut, parintii i-au indeplinit dorinta si au dus-o la Disneyland. Anul acesta experienta trebuie repetata, cu atat mai mult cu cat se anunta reduceri mari. Faimosul parc de langa Paris implineste doua decenii si vine cu oferte.
Un pachet la Disneyland costa cu 30% mai putin decat de obicei pentru adulti. Iar copiii beneficiaza de cazare gratuita. In total aproape 500 de euro pentru o familie care vrea sa-si petreaca trei zile in lumea de basm.
Pentru cei fara copii exista city-brakeuri in marile orase europene cu avion inca.
Exista si variante pregatite pentru cei care-si permit concedii mai lungi: pachete in zone exotice precum Dubai sau Republica Dominicana.



Comentarii