Mediatizarea lui Serban Huidu regizata


Sunt cateva zile bune de cand sunt bombardat din toate partile media, de situatia "Serban Huidu" si tragicul eveniment produs de cel in cauza.
Spunea C.T. Popescu la Realitatea ca mediatizarea duce spre extrem pentru un accident. Cu o zi inainte, undeva in tara fusese un accident soldat cu 7 morti si nu s-a auzit nicaieri de asta. Dar daca  in accident este implicata o vedeta, hop - topic hot pentru urmatoarele 14 zile, in agentiile media. Pana si eu, cu acest articol nesimnificativ si citit de o mana de oameni, duc la mediatizarea excesiva a subiectului. Insa, involuntar, pentru ca eu imi doresc sa-mi expun nemultumirea fata de ce se intampla in media.
Si sunt satul de mediatizarea asta excesiva, care oricum nu incalzeste pe nimeni din Romania cu ceva. Nu este o informatie esentiala pentru nici un creier romanesc cu circumvolutiunile necesare. Insa este o regie media, care este binenteles, in favoarea nefericitului conducator auto, responsabil de moartea a 3 oameni.

Derapaj? Nebunie? Insuficienta? Neatentie? 
NU. Accidentul de care Serban Huidu se face vinovat, este produs de el in cauza. Ca a virat, ca a depasit, ca nu a fost atent este vina lui. Nu exista scuza. Linia continua, este continua si nu ai voie sa o depasesti niciodata, asta clar. Iar daca te urci la volanul unei masini, bolid sau broscuta, esti responsabil de ce se intampla pe drum. Regulile sunt reguli, iar neatentia nu e o scuza.

Intrebarea e, cat valoreaza trei vieti? Un an de inchisoare sau 25?
Ca sa conchid, revin la titlul articolului, in care am zis ca mediatizarea este regizata. Scopul?
Cu siguranta Huidu va primi cativa ani cu suspendare, carnetul de sofer ii va fi suspendat (definitiv sper) sau pe o perioada de timp, iar sa faca cativa ani de inchisoare cu executare ma indoiesc ca se va intampla!

Comentarii

Cadar Katalin a spus…
Si dacă tot se dezbate acest subiect se va da timpul înapoi sau voi învia morții?Eu nu cred.Mi-e antipatic in general Huidu dar,consider ajunge cat s-a vorbit fara rost...asa a fost scris.
Oamenii sunt înclinaţi să fie categorici şi să meargă dintr-o extremă în alta. Unii cred că omul este deplin stăpân pe soarta sa şi că Dumnezeu nu are nici o implicaţie în vieţile noastre. Alţii, dimpotrivă, sunt înclinaţi să creadă că Dumnezeu deja a hotărât mai dinainte totul pentru om şi nu contează ce alegeri va face omul
Cristi a spus…
O sa primeasca cu suspendare. Presa a mentionat ca avea pana la accidentul asta 11 sanctiuni rutiere.
Daniel Agache a spus…
ce vedem acum e doar inceputul telenovelei.
nu as da toata vina pe presa pentru mediatizarea excesiva , as spune ca si consumatorul de stiri de la noi agreeaza acest tip de intoxicare . acuma na! nu poti sa stii cauza exacta de ce face asta, nici nu stiu cati o cauta dar as trece in revista cateva ca : nivel scazut de educatie , nivel de trai mediocru care te lasa sa te imbeti cu prima apa calda care o gasesti, instinctul de turma ( turma este de mult promovata in tarisoara noastra)... adik cum sa nu stiu ce balbe o mai facut astia de i-a dat la carcotasi ( este existential?), iar daca acuma huidu a patit ceva tre' sa stiu si toaca in cer , Doamne fereste de ma intreaba cineva si nu fac fata ...iti dai seama!? hai sa traim frumos! var'tu
Doina a spus…
Serban Huidu este clar vinovat si nu neaga asta!Dar toate viperele si toti cei pe care i-a atins prin Cronica au gasit momentul sa-si verse veninul.Ce este mai josnic decat sa lovesti un om deja cazut!Lasati justitia sa-si spuna cuvantul,sa plateasca pentru ce a facut!Oricum va purta toata viata pe constiinta moartea a trei oameni!Si nu inteleg de ce deja trambiteaza toti moartea cronicii - cronica este produsul unei echipe foarte bune si a unui super-creier Gainusa - asa ca nu au scapat!!!!!!
Anonim a spus…
Cei fara de pacat...sa arunce piatra! Ce va mai place "carcoteala".