Investitia in aur, cea mai profitabila


Ca orice "business men" m-am documentat cu privire la modalitatile de investitii actuale. Desi ajunsesem la concluzia ca una dintre cea mai sigura investitie ar fi depozitul pe 7 luni, in lei cu o dobanda de 6.65% m-am razgandit cand am citit unele informatii despre investitiile in aur. 

Semi-offtopic: Investitiile in valuta nu sunt cele mai sigure metode de investii in momentul de fata mai ales cu fluctuatiile valutei din ultimile luni. S-ar putea chiar sa pierdeti prin asemenea investitii. Oricum, fiecare isi stie metoda cea mai profitabila, asa-i?

Prin anii 2000' (1991-2000),  o uncie de aur (28.35 grame) valora peste $200. In anul 2008 o uncie valora peste $600 dolari. In ultimii trei ani acesta a crescut cu aproape 300%, iar in momentul de fata o uncie de aur valoreaza $1620.30. La inceputul anului 2011 o uncie de aur valora peste $1100 asta inseamna ca cei care au cumparat la inceput de an au castigat $500 pe uncie. 

Cum investesc in aur?
Investitiile in aur nu se fac in achizitionarea de aur de la magazinele de bijuterii (logic) se face prin cumpararea de aur de la banci. Din cate stiu eu, singura banca din Romania care are la dispozitie cateva sute de kilograme de aur pentru vanzare, atat in lingouri cat si in monede este Piraeus Bank. Banca P.B. a luat aceasta initiativa dupa dorinta masei de a investi in aur. 

Anul acesta s-au investit 425 miliarde de dolari in aur, cu aproape 200 miliarde de dolari mai mult ca anul trecut. Este un indice destul de bun. Daca incepe exploatarea de aur de la Rosia Montana, unde avem peste 314 tone de aur (10.1 milioane de uncii) cu valoare totala de aproximativ 16.160.000.000 dolari (adica 16.16 miliarde dolari) si 1480 tone de argint, cu siguranta o avem parte de o crestere substantiala a pretului uncie/dolar,

Ce parere aveti despre investitia in aur?

Comentarii

Anonim a spus…
1. Unde depozitezi aurul?
2.Ce faci cu aurul cand ai nevoie de cash? Unde il poti vinde?
3.Care este suma minima de la care poti cumpara aur? Pot investi - sa zicem - 5000 de dolari ?
Oigen a spus…
1. Nu am informatiile necesare sa iti raspund. Presupun ca aurul ramane la banca sau il poti lua acasa si sa-l depozitezi intr-un seif ceva.
2. Cand ai nevoie de cash il vinzi tot prin intermediul bancii.
3. Nu stiu suma minima, insa cu siguranta investitia poata sa fie si mai mica decat 5000 dolari!