Optimizare pentru motoare de căutare

SEO, Optimizarea poziţionării la (motoare de) căutare, este un proces de perfecţionare (favorizare) a vizibilităţii paginilor web site sau web page în cadrul ordonării rezultatelor căutării în lista făcută de motorul de căutare. „Search Engine Optimization” (SEO, în română optimizare pentru motoare de căutare) este o subcategorie a marketing-ului online SEM şi care reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o formă în care este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru diverse cuvinte-cheie.

La începuturile Internetului, motoarele de căutare afişau în urma unei căutari, pagini în a căror descriere se afla cuvântul de cautare. Deoarece webmaster-ii (proprietarii de site-uri) au făcut abuz de acest factor, motoarele de căutare au alcătuit algoritme mult mai complexe, de care noi ţinem cont şi care includ:

§ Textul cuprins între etichetele </span></tt><span class="apple-converted-space"><span style="font-size:10.0pt;font-family:Arial; color:black;background:white"> </span></span><span style="font-size:10.0pt; font-family:Arial;color:black;background:white">şi<span class="apple-converted-space"> </span></span><tt><span style="font-size: 10.0pt;color:black;background:white">

§ Nume de domeniu

§ Elementele HTML

§ Etichetele HTML

§ Frecvenţa unui cuvânt cheie, atât în pagină cât şi global

§ Sinonime ale cuvântului cheie

§ Atributele ALT pentru imagini

§ Titlul link-urilor

§ Numărul total de hyperlink-uri de la şi spre o pagină

§ Calitatea site-urilor de la care pleacă link-uri spre o pagină

§ Vechimea unui site

Optimizarea unei pagini web asigura desfasurarea la capacitati maxime a acesteia si genereaza trafic catre pagina web aflat in dezvoltare.

Comentarii

Stroe Daniel a spus…
Buna ziua

Sunteti interesat de un schimb de linkuri? Detin mai multe website-uri si as fi interesat de un parteneriat. Daca sunteti interesat va rog sa-mi raspundeti la aceasta adresa de e-mail sau ma puteti contacta pe Yahoo Messenger la adresa: maryus_mono pentru a discuta mai multe detalii.

Cu stima, Daniel Stroe
Copacul Meu a spus…
Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!