Manipulare în masă

Mulţi se îndoiesc că ar putea să existe mecanisme de manipulare la scară largă. Alţii rămân indiferenţi, pe motiv că acest lucru este nesemnificativ şi sunt alte lucruri mai importante pe care trebuie să ne axăm.

Unii cer probe, şi chiar dacă le găsesc le neagă. Reacţionăm cum am fost programaţi, ca să negăm programarea. Bernard Levin dezvăluie în cartea sa "Time Perspective and Morale" cum sunt utilizate aceste mecanisme. Şi David Icke, arată în "Copii Matricei" cum ceea vedem este doar o realitate programată (gen filmul "Matrix") şi că lumea este condusă de Iluminaţi. Cine a citit puţin despre masonerie, ştie despre ce vorbesc. Probabil tot ce zic sună a conspiraţie şi poate chiar aberaţii ale unui puşti de 22 ani, dar mă consider un tip open-minded şi că astfel am acces la o paletă largă de informaţii şi pot să încerc măcar, să fac alegeri cât mai aproape de termenul corect.

Ştirile TV. Cea mai mare formă de manipulare
Cum pot să zic că ştirile pot fi prefăcute pentru anumite interese? Media a devenit pentru noi toţi, avocatul, judecătorul, legea şi cel mai sincer "om". Ştim că tabloidele şi emisiunile de scandal din media, orice fac şi spun este strict pentru rating şi entertaiment, şi nu au nici o tangenţă cu adevărul şi inteligenţa. Însă ştirile care au rol de informare a cetăţenilor unei ţări, şi sunt ştiri care TREBUIE să informeze CORECT opinia publică, totuşi cum putem demonstra că ele reprezintă adevărul? Întrebăm vecinul sau prietenul? Păi el ştie din acelaşi surse. Singurile surse pe care noi pariem este media.  Dacă media este controlată, înseamnă că noi suntem controlaţi. Cum putem numi puterea unui om care conduce o turmă după cum zice el? Nu, nu vorbesc despre mogul-wanna-be. El e un nebun pe tabla de şah. Când un om conduce o asemenea turmă se numeşte păstor, iar păstorul are puteri absolute. Şi aici mă refer asupra minţii noastre.

Există aşa ceva, numit spălare de creier?
Există şi centre specializate pe spălarea creierelor. În a început totul, cu ajutorul lui Tavistock.


Tavistock – un institut criminal de manipulare a maselor
Fondat în anul 1947, Institutul Tavistock este o organizaţie independentă non-profit, care îmbină cercetările din domeniul ştiinţelor sociale cu practica în sfera socială. Sub pretextul dezvoltării unor noi programe experimentale, în cadrul acestui institut s-au realizat o gamă largă de studii în domeniul sănătăţii, educaţiei şi dezvoltării comunităţii. Institutul Tavistock deţine şi editează lunar jurnalul Human Relations publicat de Plenum Press, care a ajuns azi la cel de-al 48-lea an de existenţă. Recent, a lansat împreună cu Sage Publications încă un jurnal,  Evaluation.
Trei elemente combinate fac ca acest institut să fie unul neobişnuit, dacă nu chiar unic. În primul rând, Tavistock are independenţă maximă datorită autofinanţării, nedepinzând de subvenţii de la guvern sau din alte surse. Apoi, orientarea acţiunilor de cercetare pe care le realizează îl plasează între domeniul academic şi domeniul de consultanţă. În al treilea rând, gama de discipline pe care le abordează include domenii extrem de variate: antropologia, economia, comportamentul organizaţional, ştiinţele politice, psihanaliza, psihologia şi sociologia. Ideologia fundaţiilor americane a fost creată de Institutul Tavistock pentru Relaţii Umane din Londra.


În 1921, ducele de Bedford, care totodată era şi marchiz de Tavistock, a donat o clădire pentru Clinica Tavistock, clinică ce era destinată studiului efectelor pe care traumele suferite le aveau asupra soldaţilor britanici care supravieţuiseră Primului Război Mondial. Scopul era acela de a se stabili care era „limita de rezistenţă” a bărbaţilor aflaţi sub influenţa acestor traume. Aceste studii au fost realizate sub conducerea Biroului Britanic de Arme însărcinat cu Problemele Psihologice legate de Război - British Army Bureau of Psychological Warfare, comandat de Sir John Rawlings-Reese. Figurile cheie ale Clinicii Tavistock au creat apoi Institutul Tavistock pentru Relaţii Umane.

Biroul central al Institutului Tavistock se află în Londra. Mentorul acestui institut, Sigmund Freud, s-a mutat în Anglia stabilindu-se în Maresfield Gardens, într-un castel pe care i l-a dăruit prinţesa Bonaparte. Munca de pionierat a Institutului Tavistock în ştiinţele comportamentale, având drept linii directoare teoriile freudiene şi controlul oamenilor, a consacrat acest institut ca centru mondial al ideologiei fundaţiilor. Reţeaua sa cuprinde acum:  Universitatea Sussex din SUA, Institutul de Cercetări Stanford, Esalen, Institutul Tehnologic Massachusetts (MIT), Institutul Hudson, Fundaţia Heritage, Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice  din Georgetown, unde sunt instruiţi angajaţii departamentelor de stat, US Air Force Intelligence şi corporaţiile RAND şi Mitre. Personalul angajat al acestor corporaţii are obligaţia să treacă printr-un proces de îndoctrinare care se realizează într-una sau în mai multe instituţii controlate de Tavistock. O reţea de grupări secrete, Societatea Mont Pelerin, Comisia Trilaterală, Fundaţia Ditchley şi Clubul de la Roma sunt organizaţii care execută instrucţiunile primite de la institutul Tavistock.

Comentarii

Unknown a spus…
De acord cu ce ai scris tu, este clar ca se doreste indoctrinarea intregii populatii, prin orice fel de mijloace. Am scris si eu cateva chestii in legatura cu acest subiect.
O seara racoroasa iti doresc!
Tamy a spus…
Nimic nu este nou...ai dreptate,iar aceasta indoctrinare se face la scara mondiala...prin foarte multe mijloace...sunt multe de spus, dar iti trebuie si multa informatie...O seara placuta!
Cristi a spus…
Sunt convins ca exista manipulare la scara mondiala.
Daniel Botea a spus…
Eu tocmai am descoperit ca daca privesc mai putin la TV sunt mai stapan pe gandurile mele. Deci putem sa ne aparam cumva. Dar in primul rand trebuie sa constientizam pericolul.

Tocmai de aceea am inclus articolul tau in Blog and roll. Spor!