Ilegal sau Legal?


Mă uit în jur şi îmi creşte stresul.Văd oameni şi "omuleţi" care încearcă să răzbată în jungla feroce pe care eu o numesc societate. Dacă ai ghinionul să te afli în societatea românească eşti unul dintre animalele din junglă.

Fiecare dintre noi, elev, student, profesor, doctor, poliţist, încearcă să-şi mărească veniturile pentru un trai mai bun. Ne aflăm din păcate într-o societate care involuează. Corupţia, lipsa de interes, egoismul, lipsa de solidaritate face din noi, oameni ai cavernelor.

În continuare, o să dau câteva cifre pentru a vă face o idee vagă despre ce o să vorbesc. În România sunt peste 90.000 de IMM-uri, patru milioane jumătate de muncitori, (1.5-2 milioane muncesc la negru), 5 milioane de pensionari şi restul sunt copiii, elevii, studenţii şi şomerii. Aproximativ 22 de milioane de locuitori, trăiesc de pe urma celor 90.000 IMM-uri (+rareori mai primesc bani de la rude din străinătate).

Problema pe care doresc să o ridic, este cât de legal putem oricare dintre noi să începem să facem ceva. Vorbim binenţeles de antreprenoriat. După părerea mea este enorm de dificil să poţi face ceva, când statul te taxează cu 16% impozit (cota unică) şi TVA de 24%. Practic, tu infiinţezi o afacere, munceşti şi te zbaţi pentru succesul ei pentru ca în final, statul să îţi ia 40% din profit.

În final, revin la titlu, şi poate adresez o întrebare retorică, dar e mai bine să fi ilegal, şi să ajuţi economia subterană sau legal şi faci aproape fifty-fifty cu statul?

Comentarii

Lillee a spus…
Ilegal cat se poate :)
ComoEnCasa a spus…
Imi place fotografia.Intradevar in Spania se spune des ninguna persona es ilegal.
Cristi a spus…
Cam asa e. Viata e o jungla. Evaziune fiscala cat cuprinde, iar noi oamenii de rand trebuie sa ne platim impozitele la zi ca sa nu incalcam legea.
Zina a spus…
Depinde de ce iti doresti. Eu si sotul meu am dorit intotdeauna sa punem capul linistiti pe perna. Grija zilei de maine o avem in ambele variante, la ce sa ne mai incarcam si cu grija ca "ne prinde" ?!
Natural a spus…
Daca faci bani legal, te faci frate cu statul si-ti ia 40%.
Daca faci bani ilegal, te faci frate cu dracu' si poate te ia :)
Ia de-aici 34 de pedepse blogosferice :)
Zina a spus…
@ Natural Hahaha ! Bine zis, bravo !