Românul fură orice. Fură şi fără câştig

Aseară, mi-am adus aminte că joi cei de la Creative Monkeyz lansează nou episod. Am fugit cu mouse-ul în bara din browser, tastez Youtube şi merg pe pagina oficială a creatorilor Mo şi FOCA. Am rămas uluit când am văzut doar un video(nou) şi că restul au fost şterse. Înainte să urmăresc ultimul clip (care defapt era un mesaj) mi-am zis "că am mai pierdut un talent care s-a retras. păcat."

Am început să urmăresc clipul şi am realizat că ei doar vor muta episoadele pe site-ul lor oficial, pe Creative Monkeyz. Ei şi-au cerut scuze că se retrag dar au zis că nu mai pot face faţă completării formularelor pentru furt intelectual. Au enumerat timp de zeci de secunde, numele tuturor userilor care au preluat video-urile lor.
Erau poate o sută de persoane, care le-au reuploadat episoadele pentru ce? Vizualizări. Cică unii au mai făcut şi reclamă, la diferite site-uri sau servicii.

E păcăt că:
- se fură şi intelectualitatea în ziua de azi (practic poţi fi furat fizic şi psihic)
- se fură pentru vizualizări (fără profit, de dragul cifrelor care apar in dreapta cuvântului Views)
- distrugem astfel firme, instituţii, organizaţii de oameni care crează pentru noi
- NU NE PASĂ

Felicitări celor de la Creative Monkeyz că au plecat de pe Youtube. Nu merită bătaia asta de cap, pentru câtiva rromânaşi get-be-get.


Pierzi mult timp pe net? Vrei să câştigi bani împreună cu prietenii tăi doar pentru câteva click-uri, în doar câteva minute pe zi şi să socializezi ca pe Facebook?Coinzer te aşteaptă

Comentarii

Paul a spus…
Salut! Oare faza cu reclama la camioane se refera cumva la chestia asta pe care am gasit-o pe un cont clonat dupa al lor, ceva super asemanator cu CreativeMonkeyz, doar ca era cu l in loc de i? http://www.unlimitednaughty.ro/camera/video/concurent/Valentin-Ionut-Panea
Ma gandesc ca au vrut sa spuna voalat camioane si sa nu zica direct Volvo.
Unknown a spus…
http://claudiu-savu.blogspot.com/2011/03/anti-robotzi.html Un serial de cacat merita criticat :)) Da si tu fanule mai departe :))