De Mărţişor Google a făcut româniilor o surpriză

Cu ocazia zilelor primăverii şi a sărbătorii tradiţionale româneşti Google a creat un logo special doar pentru români. Astfel, daca accesaţi Google.ro o să observaţi logo-ul. Este un gest foarte frumos din parte lor şi trebuie apreciat.

Mărţişorul este o sărbătoare tradiţională românească care prevesteşte primăvara, începând cu 1 Martie. Ea este sărbătorită de români, moldoveni şi aromâni. Mitul privind Mărţişorul zice aşa:
Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată frumoasă, dar a fost capturată de un zmeu rău care a închis-o în palatul său. Un tânăr curajos a mers să o salveze şi ajungând l-a palatul zmeului au început lupta. Voinicul l-a învins pe zmeu, iar fata s-a ridicat la Cer. A sosit primăvara când Soarele a început din nou să strălucească. Însă voinicul era rănit după luptele crâncene care le-a avut cu zmeul, şi îi curgea sânge cald pe zăpada alba ca lacrima. În locurile unde s-a topit zăpada, au răsărit ghioceii - vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinsteşte memoria tânărului curajos împletind o aţă albă cu una roşie. Culoarea roşie simbolizează dragostea către frumos şi aminteşte curajul tînărului iar cea albă, ghioceii, cei care anunţă primăvara.

Mărţişor Fericit!

Comentarii

Bogdan Vasiliu a spus…
Eu le-am trimis câte un sms de mărţişor la toate fetele pe care le cunosc!
La google lucrează şi români, nu vom fi uitaţi niciodată! :)