Viciile ne fac mai ... ?

Frumosi? Destepti? Cool? Nu. Gata, stiu. Stiu, stiu, stiu. Viciile ne fac viciosi. Asta era.

Glumesc. Sau nu. Problema se pune altfel. Eu sunt un om care are vicii. Destule dupa parerea mea. Fumez, beau cafea si asta zilnic. Mai beau bere la iesirile in oras, iar rareori intru in stare de ebrietate. Viciu inseamna dependenta.

Sunt dependent de fumat, cafea, social media, internet, camere de filmat, blogging. Unele vicii ne saracesc material iar altele spiritual. Ne mananca si mult timp unele dintre ele.

Pe mine viciile ma fac slab. De ce? Pentru ca ele ma conduc pe mine, nu invers. Fara mancare rezist 12 ore, fara tigara doar cand dorm. Sa ma las de ele? Greu, foarte greu. Daca nu sunteti fumator, nu stiti ce inseamna sa te lasi de fumat. Ia nu mai manca tu 24 de ore, ia nu mai fa tu sex, ia nu mai respira. Ajungi sa-ti fie foame, sa incepi sa practici onania sau sa mori.

Tu ai vicii? Ce parere ai de ele? Tu le conduci pe ele sau ele pe tine?

Comentarii

Bogdan Vasiliu a spus…
Din păcate şi eu fumez. Am auzit că ţigara electrică te ajută să te laşi de fumat, oare e adevărat?
dAImon a spus…
Băi, mă crezi că io am încercat să devin fumător şi nu mi-a ieşit? Adică pus ţigara în gură cu gândul că dom'le, ce pula mea, să fiu şi eu cool. Căcat, n-aş fi în stare să trag fum în piept de 5-10 ori pe zi nici să mă tai. Mai răruţ că-i mai drăguţ .. şi fiind rar îmi permit şi chestii mai de calitate.

De fapt ca la orice .. decât lăzi întregi de bere mai bine o sticlă de whisky. Păi nu?
Unknown a spus…
Nu stiam ca si sexul a devenit un viciu ... dar cred ca am ramas pe moda veche :)
Oigen a spus…
@Bogdan, e adevarat. Tigara electronica ofera organismului tau doar nicotina de care are nevoie lasand substantele nocive din tigara adevarata la o parte. Deasemenea, scoate fum (aburi defapt) dar e mai healthy. In schimb stiu ca e destul de scumpa o tigara electronica. In majoritatea cazurilor, dupa ce folosesti tigara electronica o luna, doua de zile, renunti la prostul obicei de a fuma.

@Claudiu, e parerea mea personala. Il consider un viciu pentru ca odata ce incepi vrei mai mult si la barbati, non-stop. Te poti abtine? Nu cred. Inseamna ca e un viciu atunci
nicu a spus…
@ Oigen-ai dreptate de ceea ce tine tigara electrnica.nu sunt fumator,dar prietena mea de cand fumeaza tigari electronice, nu mai e atat de dependenta de tigari.

viciul meu e mult mai najpa- ruleta . am inceput dintr-o gluma-- eram fan james bond. am castigat ceva bani din primele incercari. ma rog, norocul incepatorului. iar acum, sunt pe marginea prapastiei. nu pot sami imaginez weekend fara ruleta. pana si vacanta la cannes a fost redusa la sala de joc...si faza e ca- nu ma pot lasa.
Anonim a spus…
Viciul e starea unor limite maxime ale propriului corp creand dependente.
Anonim a spus…
Sa-mi spui ce parere ai.(acelasi eu)