Presa scrisă e doar ... scrisă!

Cititor: Ce aberaţie de titlu mai e şi asta?
oiGen: Dacă e o aberaţie, apucă-te şi scrie o contestaţie!

Da, pentru că presa scrisă, este doar scrisă de cine ştie ce jurnalişti, dar nu este deloc gândită. Ar trebui ca tabloidele să pune un afiş mare în ziar: "Căutăm dobitoci care să ne citească". Cu siguranţă găsesc, poate că cota de piaţă o să mai crească. Astă că românii au fost creaţi de Dumnezeu pefecţi fizic, dar cu câteva fărâme de materie cenuşie.

Citesc Libertatea şi văd în articolul de aici că Fernando a fost dus la nebuni! Păi copilul ăla necizelat şi înapoiat mintal trebuia să fie dus la psihiatru de la prima apariţie la TV. Îl mai ridică şi la rangul de vedetă. E normal, că avem puţine vedete adevărate în ţară, şi e foame de senzaţional. Dar Fernando? Ce cretini lucrează la Libertatea? Cum zice Legendarul Mo: "Mă dezguşti, bulevarule" în Episodul 4 - Bilos.
Tot în Libertatea, un paparazzi a fotografiat ceva senzaţional iar un ziarist la fel de deştept ca Fernando, a creat o ştire care o puteţi viziona aici cu următorul nume: Adi Ilie se scarpină în fund în plină stradă! Este interesant, educaţional, implică o vastă cultura generală şi aş putea spune chiar că e ceva viral. Bullshit! Asta înseamnă presă? Presa are rol de a informa populaţia cu articole de interes general. Faptul ca Adi Ilie se scarpină în fund nu e de interes general, şi nici individual. Pe nimeni nu interesează.

Click! Un alt tabloid pe care nu dau doi bani, a publicat pe varianta online a ziarului, un articol care îl puteţi găsi aici despre faptul că astăzi este ziua agramatului şi non-inglişh primar al sectorului 5 al Capitalei, nimeni altul decât Marian Vanghelie. El care ar putea să scoată un nou DEX pentru români la câte petarde verbale rosteşte, aşteaptă felicităriile dumneavoastră cu ocazia zilei lui de naştere. Tot acolo anunţă şi locul unde va da par(V)anghelie, şi dacă tot sunteţi prin preajmă îmbraţisaţi-l puţin că are nevoie. Aaaa, voiam să mai precizez faptul că el bea pe banii publici (ai noştri).

Voi citiţi presa scrisă (de la magazine sau online, nu contează)? Ce părere aveţi despre presa scrisă?

Comentarii