România, ţara pulii

Romania tara pulii

Dacă aş scrie o carte, acesta ar fi titlul ei. România e o ţară superbă, cu munţi, mare, deltă, dunăre, mănăstiri, tradiţii precum nici o altă ţară nu are. Păcat că este locuită.

Probabil o să fiu criticat că vorbesc despre ţara din care şi eu fac parte. Fiecare dintre păreri sunt împărţite. Se numesc păreri tocmai pentru că diferă între ele. O să ziceţi că vorbesc degeaba, la fel ca mulţi alţii care ştiu doar să critice. O să mă întrebaţi de ce nu fac ceva, de ce nu schimb? Pentru că nu pot, încă. Toţi am putea să o schimbăm. În România, puterea nu este reprezentată de preşedinte, nici guvern, nici parlament şi nicidecum de noi, oamenii de rând. Puterea se află în mâna celor care deţin banii. Banul oferă putere. Suntem ieftini, nu vedeţi că cu 50 de euro una de pe stradă îţi oferă ce nu ai visat? Nu vezi că pentru o pâine furată faci 2 ani de închisoare? Nu vezi că se cerşeşte o zi pentru a trăi următoarea? Dar dacă vezi mii de euro? Omori, calci în picioare totul, indiferent de ce se întâmplă. Credeţi că există vre-un preşedinte (român) care a ajuns la Cotroceni datorită lui? Toţi cei care au ajuns pe scaunul ţării au fost aceia care au fost sprijiniţi mai bine.

România, ţara pulii.
O ţară în care oamenii sunt nişte puli de oameni, fără principii. Toţi se cred eroi, şi că pot să care în spate cât mai mult. Nu se gândesc că în spatelor lor se adună prea multe, şi că acestea încep să cântărească în kilograme. Noi avem ţigani hoţi, deştepţi, vedete, cântăreţi, săraci, bogaţi, tot noi avem oameni care trăiesc de pe o zi pe alta şi oamenii care trăiesc bine pentru că au luat de la oamenii "care trăiesc de pe o zi pe alta" şi binenţeles, mai avem politicenii, care fură, iau, sunt corupţi, care ucid suflete, care sunt egoişti, care vorbesc şi belesc pula. Noi avem divertisment politic pe toate canalele de televiziune, noi avem vedete care sug pula pentru a ajunge vedete (lipsă de talent pentru a ajunge vedetă), noi avem pufarinii şi pufuleţii încă pe piaţă (pufarini/pufuleţi - singurele "delicatese" în perioada comunistă ) şi tot noi avem maşini de lux şi mâncăm cartofi fierţi cu pâine albă cu conservanţi la 1.35 ron. Uitam să zic că tot noi avem presa universală de câcaturi, că tot noi avem preţuri la orice mai mari ca în oricare ţară, ca noi băgăm în închisori adevăraţii delicvenţi ai societăţii (hoţii de pâine, ulei, salam) şi îi uitam pe cei care fac un ban (mil. de euro), tot noi avem cea mai lejeră educaţie şi de câcat. Da, asta e România. Cu toate că sunt patriot, îmi iubesc ţara,dar nu şi ce se întâmplă în ea, şi lucrurile astea sunt adevărate.

Cine poate să mai facă ceva? Cei ce vin din urmă, noua generaţie. Trebuie să gândească singuri.
Eu vreau să schimb ţara. Nu acum, când cresc mai mare. Tu cum vrei să o schimbi?

Comentarii