Despre "Noroc"

Zaruri

Noroc, cheers (engleză), prost (germană), à la vôtre (franceză). Cuvinte diferite, acelaşi înţeles.  Sunt folosite de noi dar nu ştim ce înseamnă.

Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete.

Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! "

Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.

Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.

Mai bine folosesc "Succes" decât să mai folosesc cuvântul noroc. Tot ce însemnă noroc în viaţa asta mi-a adus ghinion. Încep cu jocurile de noroc care nu mi-au adus decât găuri în portofel. Bani aruncaţi pe fereastră şi cum o să-i mai recuperezi? Tot prin noroc? Nu .. nu aşa. Norocul de a trece examenul fără să înveţi ceva e tot în dezavantajul tău. Că tot tu vei ajunge doctor sau altceva şi vei avea nevoie de notiţele din examen când operezi un om. Eşti responsabil de viaţa lui dar noroc tău de la examen îl poate ucide acum.

Tu te bazezi în viaţă pe noroc?

Baftă, Oigen

Comentarii