El vrea să ne dea afară din UE!

Liderul extremei drepte olandeze, Geert Wilders, a declarat, recent, într-un interviu acordat postului Euronews, că România şi Bulgaria trebuie date afară din Uniunea Europeană.

Întrebat dacă Uniunea Europeană ar trebui să admită integrarea Ucrainei în structurile sale, Wilders a declarat că nici un alt stat nu ar mai trebui să adere la Europa. “Eu mă pronunţ chiar pentru ca România şi Bulgaria să fie date afară din UE”, a subliniat Geert Wilders.

Nu-i înghite nici pe bulgari

Extremistul olandez spune că aceste două ţări nu sunt deloc pregătite pentru a face parte din familia europeană, fiind corupte şi insuficient de civilizate. Wilders e liderul Partidului pentru Libertate, cunoscut pentru poziţiile sale antiislamice. Formaţiunea, care a obţinut 15% din voturile olandezilor, a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi a Bulgariei la blocul european, în 2007.

Vreţi să-l salutaţi?

Libertatea vă spune cum puteţi lua legă-tura cu parlamentarul olandez Geert Wilders. El are un site, www.geertwilders.nl, pe care îşi promovează ideile xenofobe şi extremiste, unde se pot lăsa mesaje. Wilders e urmărit penal, fiind acuzat în Olanda de incitare la ură şi la discriminare faţă de musulmani.

Comentarii