Greva in invatamant

Astazi e 1 mai, zi libera ma relaxez si eu. Vad ca sindicatele din invatamant au anuntat greva pe 5, 13 si 21 mai, zile in care ar trebui sa se tina tezele cu subiect unic. Aici ma refer la clasele VII-a si VIII-a care vor avea de suferit, pentru ca nu pot termina anul scolar daca nu vor sustine aceste teze.

Deci, copiii din clasele VII-VIII-a vor avea de suferit. Mult zic eu ca un an scolar inseamna cheltuieli ale parintilor, timp pierdut. Exista si avantajul ca elevii vor cunoaste materia de "doo" ori mai bine.

Binenteles, si cadrele din Invatamantul Superior vor participa la aceasta greva datorita faptului ca majorarea cu 33% a salariului nu a fost respectata, a fost redusa cu peste 70% fondul de salarii si investitii in cercetare. Si nu cred ca nici un profesor universitar care a muncit si a invatat ani buni ca sa ajunga acolo unde este, merita un salariu de nimic. Au lucrat o viata cu intelectul, nu degeaba le ies fire albe in cap de la 40-45 de ani. Merita sa traiasca decent, si sa aiba un salariu de unde sa-si permita sa ajunga si la un control la doctor, si sa isi permita un concediu.

Parintii inscrisi in Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar sunt revoltati ca copiii lor pot sa piarda anul scolar, asa ca se gandesc sa dea in judecata Guvernul si sindicatele deoarece se considera ca elevii sunt folositi ca unealta de santaj. Sunt de acord cu ei, ce vina au elevii ca profesorii nu primesc salarii? Cei care ne conduc sunt vinovati, binenteles care au fost alesi tot de noi (asta include si votul profesorilor).

Nu cred ca o sa existe un singur an, in minunata Romanie in care sa nu se scrie in presa timp de 2-3 luni, asta spre sfarsit de an, si 1-2 luni la inceput de an scolar despre nemultumirile profesorilor, despre salariile mici, despre greve (si asta nu numai in invatamant), despre inghetarea anului si asa mai departe.
Zic ca nu o sa inghete anul asta, la fel ca in anii precedenti, e doar un lucru prin care romanii is obisnuiti sa treaca si sa urmeze aceiasi procedura pana cand primesc acel 33% si apoi revine totul la normal. Trebuia sa raman in clasa a V-a daca ingheta anul de fiecare data cand s-a anuntat.

Comentarii