Revolutie sau lovitura de stat in Republica Moldova?

Ce s-a intamplat astazi la Chisinau s-a raspandit in presa din Romania intr-un mod fulgerator. Presa internationala comenteaza si ea insa nu pune pret asa de mult ca noi. Sunt fratii nostri, care lupta acum pentru ce am luptat noi in 1989. Aceiasi lozinca: Jos Comunismul o striga si ei. Cea ce m-a impresionat a fost ca toti aveau steagul Romaniei in mana, iar trei din multime s-a urcat la un etaj al cladirii, si au aratat un drapel cu Romania si Republica Moldova unificata. O singura tara, trei culori, aceiasi nationalitate. Fratilor, asa va fi. Fie ca intr-o luna fie ca in zece ani.

Se zvoneste ca ceea ce s-a intamplat dincolo de Prut nu este o revolutie, ci o lovitura de stat dupa ce Vladimir Voronin a declarat acest lucru intr-o conferinta de presa. Voronin incrimineaza, sa zic asa mai subtil Romania, cum ca noi am planuit aceasta revolutie cu anumite scopuri. Romania cu siguranta nu s-a implicat deloc. Odata ce zeci de mii se revolta impotriva conducerii nu e nimic de comentat. Aici e vorba de poporul basarabian care nu mai doresc un regim de cacat precum cel condus de Voronin. E vorba de o decizie in masa, de dorinta de a scapa de comunism si conducerea proasta. E vorba de saturatia poporului care s-a saturat de tirania cu care este condusa.

Mesaj pentru fratii de peste Prut: Luptati!!! Luptati!!! Luptati!!!

Despre Voronin:
Vladimir Voronin a intrat în clădirea Preşedinţiei „proletar”, însă la expirarea mandatului va ieşi milionar. În ultimii opt ani, soţii Voronin şi copiii lor, Oleg şi Valentina, s-au îmbogăţit fabulos, reuşind să adune o colecţie impresionantă de case, apartamente şi terenuri. Unele proprietăţi au ajuns ale familiei gratuit sau contra unor costuri derizorii, cu acordul tacit al autorităţilor. Mai mult, timp de cinci ani şeful statului a tăinuit informaţia că soţia sa, Taisia, deţine un pachet important de acţiuni la BC „FinComBank”.

Mai cunosc pe cineva care e dus acuma, ca in 1989 a fost impuscat impreuna cu sotia sa pentru ca si ei traiau in lux si furau.

Aveti mai jos imagini filmate de o persoana aflata in mijlocul multimii adunate la Chisinau, astazi pe 07 aprilie 2009.

Comentarii