De ce barfesc romanii?

ALIMENT COTIDIAN. Două treimi dintre conversaţiile pe care le purtăm sunt simple bârfe. Specialiştii susţin că această nevoie de informaţii este înrădăcinată în structura noastră, iar pe de altă parte vorbesc de o necesitate psihologică.

Cică românii sunt obsedaţi când vine vorba de scandaluri, în rândul vedetelor pentru că ei incearcă să regăsească acelaţi lucru în viaţa lor mizerabilă. Adică, când vedem o târfă care a divorţat de nu ştiu ce magnat pentru că nu o mai fu¤ea bine că era stresat din cauza pierderilor suferite de firma lui odată cu criza economică. Acum cei doi se judecă prin tribunale pentru a obţine custodia copilului făcut în prima noapte când s-au cunoscut şi au făcut sex sălbatic. Binenţeles, ei îl numesc dragoste. Câcat. Dan Diaconescu a declarat că a reuşit sa OTV-izeze România şi că metoda lui se propagă în lanţ. Cred că se refera la Acces Direct, care face aproape acelaşi lucru. Aduc în emisiune tot distrusul şi oferă amuzament de doi bani. Iar noi ne uităm să râdem pentru că noi suntem mai presus.

Şi cum aflăm ceva, la şcoală, acasa, pe strada, la telefon, într-un bar, în lift oriunde ne-am afla povestim ultimile ,,ştiri,, şi ce a mai făcut nu ştiu care câcăcios.

Şi eu am bârfit mai sus. De ce? Pentru ca îs român şi am înrădăcinat câcatul ăsta în mine. Pentru că societatea mă obligă involuntar. Înţelegeţi voi.
În primul rând, este vorba de nivelul de educaţie. Cu cât este mai scăzut, formele de divertisment consumate sunt mai frivole. În al doilea rând, ţine de tradiţie, de cultura locului, de structura orientală a românilor. Nu în ultimul rând, avem resurse materiale scăzute. Lipsesc alternativele, sunt teatre puţine, gusturile pentru cultură nu sunt educate şi atunci rămâne televizorul, care oferă ceea ce oferă”, consideră sociologul Ovidiu Voicu.

Noi am fost învăţaţi de mici să nu arătăm nimănui că îl urâm sau invidiem, aşa că încercăm să o facem mai subtil. Bârfind. Încercăm să ne confesăm cuiva câcatul nostru că sa ne de-a dreptate fie ca pe el îl doare în pu¤ă sau nu, pentru că el nu o să-ţi zică în faţă că eşti dobitoc, ci o să caute dreptate că eşti dobitoc la altul. Şi astfel când te descarci de aceasta suferinţă pe care o porţi în suflet, te simţi bine. Ce distruşi suntem. Doar ala pe care ne descărcăm merge şi dă cu papagalul mai departe.


STATISTICI. Bărbaţii bârfesc la telefon mai mult decât femeile
69 de minute pe zi bârfeşte o femeie la birou

În concluzie de ce bârfim? De PLĂCERE !

Comentarii

DCTiron a spus…
Tare mă tem că dincolo de plăcere, mulţi bârfesc din răutate ;)