Nesimţiţilor!


Guvernul Tăriceanu şi-a bătut joc de banul public şi a risipit 500.000.000 € pe maşini, calculatoare şi mobilier

Ministerele şi instituţiile bugetare au avut o viaţă dulce şi extravagantă pe vremea Guvernului Tăriceanu. Şi-au cumpărat câte-n lună şi-n stele, iar în ceea ce priveşte maşinile din dotare, nu au avut nici o restricţie.

În 2008, potrivit Mediafax, din buget au fost cheltuiţi 500.000.000 de euro pentru maşini, calculatoare şi mobilier, de zece ori mai mult decât în 2007.

Iată ministerele care au înghiţit cei mai mulţi bani.

Cristian David este campion la cheltuieli

Cristian David (foto), fost ministru de interne în Guvernul Tăriceanu, a dat mână liberă poliţiei să-şi înnoiască parcul auto. Aproape 3.000 de maşini de poliţie, automobile de oraş şi de teren au fost achiziţionate anul trecut de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Suma-şoc: 426,4 milioane lei.

Avalanşă de calculatoare la Ministerul Educaţiei

Peste 900 de milioane de lei au fost cheltuiţi la Ministerul Educaţiei şi Cercetării de liberalii Cristian Adomniţei şi Anton Anton pe calculatoare, LCD-uri şi mobilier.

Varujan, mână spartă

Varujan Vosganian (foto), ministrul economiei şi finanţelor, cel care ar fi trebuit să aibă grijă să nu se facă risipă cu banii noştri, a aruncat 3,6 milioane de euro pe maşini. El e campion şi la cumpărat calculatoare şi alte echipamende video-audio, cheltuind 46 de milioane de euro din banul public.

Medicamente cu ţărâita, mobilă cu nemiluita

Ministrul Eugen Nicolăescu (foto) se află pe locul doi la cumpărat maşini. A luat ambulanţe de 200 milioane lei.

Ministrul sănătăţii a avut grijă să-şi îmbunătăţească şi zestrea de televizoare, calculatoare şi mobilier din instituţiile păstorite de el, pentru care a făcut achiziţii de 31 milioane de lei.


Via: Libertatea

Comentarii