6 motive pentru care ar trebui sa bei zilnic o ceasca de cafea




Atat gustul, cat si mirosul de cafea au devenit aromele diminetilor noastre. In Brazilia se dezvolta cea mai mare productie de cafea din lume, datorita climatului tropical care se gaseste in mod special in aceasta tara. Astfel, arborele de cafea creste cel mai bine in aceasta zona. Desi cu totii suntem constienti si ne bucuram din plin de gustul acesteia, nu toti cunoastem adevaratele motive pentru care ar trebui sa bem zilnic o ceasca de cafea.
·         Mirosul cafelei poate reduce stresul. Fie ca-i simtim aroma dimineata, la pranz sau seara, intotdeauna aceasta ne va destresa. Atat fizicul nostru, cat si psihicul se vor relaxa, bucurandu-se in acelasi timp de o cafea pe cinste.
·         Cafeaua prelungeste viata considerabil. Este demonstrat stiintific faptul ca, daca este consumata zilnic in cantitate rezonabila, vom trai mai mult si vom fi mai fericiti. De asemenea, daca ati consumat alcool, iar apoi veti bea o ceasca de cafea, starea dumneavoastra se va imbunatati. Aceasta are puterea de a alunga starea de mahmureala.
·         Aroma acesteia va poate face mai fericiti. Este demonstrat stiintific faptul ca o ceasca de cafea in fiecare zi, va va face mai fericiti si mai plini de voi insiva. Atat mirosul ei, cat si gustul, va aduc un zambet fin pe chip. Daca aveti o zi proasta, mohorata sau plictisitoare, o singura gura de cafea proaspat preparata va va imbunatati starea de spirit.
·         Cafeaua poate reduce considerabil sansele de a va imbolnavi de cancer de piele. Persoanele care consuma doza zilnica recomandata, impiedica dezvoltarea si instalarea acestei boli in organism.
·         In urma consumarii acesteia, sansele sa deveniti un atlet mai bun, cresc considerabil. Veti deveni mai pozitiv si mai energic, iar sansele sa va imbunatatiti armonia fizicului, sunt foarte mari. Ea are rolul de a va pune intreg organismul in miscare.
·         Cafeaua va va face mai inteligent. Aceasta imbunatateste starea de spirit, dar si functiile creierului.
Cafeaua poate fi considerata una din cele mai sanatoase si benefice bauturi din intreaga lume.

Comentarii